predstava prah B2

“Prah”

O događaju

Teatarska scena, Jelića

U srijedu, 30. novembra, ljubitelji pozorišta moći će uživati u sjajnim kreacijama Gordane Boban i Mirsada Tuke u predstavi ”Prah”. Drama sa elementima komedije u kojoj se jedna obična porodica, svakodnevno suočena sa siromaštvom i čamotinjom, iznenada susreće sa neočekivanim bogatstvom – glavnim dobitkom na lotu.

Likovi prolaze kroz katarzu koja im pomaže da otkriju vlastitu suštinu, kao i suštinu međusobnih odnosa. Postavka ovog vrlo popularnog dramskog teksta je specifična po tome što je akcenat na glumačkoj igri i na filigranski građenim karakterima koje nose dvoje glumaca.

Publiku očekuje čitava paleta emocija, iskrene tuge, smijeha ali i pitanje da li zaista novac može riješiti naše istinske probleme. Scenografija i kostimografija Adisa Vatreš, muzika Irena Popović Dragović a dizajn plakata Naida Begović Čelik. Režiju potpisuje Miralem Zubčević.

Predstava”Prah”, koprodukcijski projekat JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo i Altteatra počinje u 20 sati.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni CKM, radnim danima od 10-12 i od 16-20 sati, kao i dva sata pred predstavu. Karte se mogu rezervisati i elektronskim putem na stranici www.centarkulture.ba, preko facebook profila CKM-a ili na broj telefona 033 232 595.