Faces – Izložba Vanje Lisac

Faces

“Faces” – Izložba Vanje Lisac

Izložba je rezultat kreativnosti i velikog entuzijazma umjetnice i ekipe njenih stalnih saradnika. Inspiraciju su pronašli u modnim trendovima, filmu, muzici, zanimljivim pričama, u svemu sto ih okružuje. Radilo se često sa materijalima koje susrećemo svakodnevno, a koje bi teško mogli povezati sa modom – brašno, šećer, celofan, plastelin, samo su neki od proizvoda koji su pred Vanjinim objektivom dobijali jednu sasvim novu vrijednost.
Nadahnuti saradnici maksimalno su dali svoj doprinos, a rezultat toga su prave umjetničke fotografije. Većina ovih radova su prepoznatljivi po atmosferi koja je pomalo mračna, mistična i intrigantna, a tom utisku poseban pečat daju adekvatan make-up i frizure. Kreacije, zabilježene u pravom momentu, i sve vještine Vanje Lisac da se poigra sa svjetlom i bojama dolaze do izražaja. Finalni proizvod su čudesne, avangardne fotografije koje nam svima daju novu temu za razmišljanje.
 
Dio ove izložbe i tima su: Maja Koristović-Talović, Ensar Dervišbegović, Renata Ponjević, Aleksandra Loverich, Nermina Varešanović, Kaftan studio, Neira Sinanbašić, Ljiljana Majkić, Merima Ramadanović, Sadžida Tulić, Saša Radulović, Marija Šuković, Aida Đapo, Gasha Miladinović, Zlatko Čakić, Božena Lazarević, Nina Kafedžić, Ina Arnautalić, Lana Pašić, Ajla Klico, Tijana Dapčevic, Medina Dedajić, Adna Avdić i Albina Huskić.