Menu

Engleske kreativne radionice

U.G.”Creativus”, Udruženje mladih za komunikaciju i kreativno učenje Sarajevo i JU Centar za kulturu”Sarajevo”, Jelića broj., organizovat će kreativne radionice na engleskom od mjeseca oktobra za djecu od 5 do 14 godina, s ciljem da se kroz neformalni odgoj i obrazovanje razvijaju interkulturalne kompetencije. Razvojem ovih kompetencija djeca se osnažuju i uče da žive u sredini u kojoj koristeći strani jezik imaju priliku da upoznaju druge kulture, da nauče da su dio svijeta i da stvaraju prijateljstva i kontakte. Interkulturalnost je u svijetu već godinama prepoznata kao važan segment odgojno-obrazovnog rada. Živjeti u 21 vijeku podrazumijeva neprestano povezivanje i upoznavnje sa drugim i drugačijim. Radionice su osmišljene tako da djeca kroz razne teme kao što su mir i nenasilje, čuvanje okoliša, upoznavanje različitih kultura svijeta i dr. imaju priliku da koriste engleski jezik i unaprijede poznavanje engleskog jezika, ali i dobiju priliku za razvoj svih segmenata ličnosti ( kognitivni, socio-emocionalni, psiho-motorni).

Svi zainteresovani mogu dobiti više informacija  na:

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.; tel.: +387 61 240 061 ili

JU Centar za  kulturu“Sarajevo“,Jelića 1., tel: + 387 232 594.

Prijave će se vršiti do 1. oktobra 2017. godine.

Upis u radionice je u ponedjeljak, 02.oktobra u JU Centar za kulturu“Sarajevo“-Jelića broj 1.

Pročitaj više...

Osnove audio i video produkcije / Estetika i kultura življenja

 Centar za mlade na Gorici pokrenuće nove projekte tokom mjeseca aprila:“OSNOVE AUDIO I VIDEO PRODUKCIJE“ I „ESTETIKU I KULTURU ŽIVLJENJA“.

 

Ciljevi i zadaci projekta „Osnove audio i video producije“ jeste upoznavanje mladih sa radom medijskog tehničara. Medijski tehničar djeluje na području audio-vizualne tehnologije i proizvodnje medijskih sadržaja. U radu upotrebljava savremenu opremu i programske alate pomoću kojih oblikuje sliku i zvuk.

Pročitaj više...

Dani komedije

Poštovani,

Humor je fenomen kojeg su mnogi pokušali da definišu, ali uglavnom bezuspješno. Gabrijel Laub u svojoj knjizi Umjetnost smijeha, u ovoj činjenici ne vidi neki veliki problem. “Ovo neznanje nije nikakva sramota... humor spada u one načelne stvari

Pročitaj više...

Škola klavira za sve generacije

Centar za kulturu „Sarajevo“ organizuje Školu klavira za sve generacije (djeca, mladi, odrasli). Mogu se prijaviti svi koji su imali želju da steknu osnove muziciranja, a nisu išli u muzičku školu ili nisu bili u prilici naučiti svirati. Kroz program koji će biti prilagođen kandidatu zavisno od interesovanja i sposobnosti polaznici će steći uvid u osnove teorije, notacije i sviranja. Program sadrži kompozicije klasične i pop muzike.
Časovi su individualni, a nastava se realizuje jednom sedmično.
Cijena Škole klavira je 60 KM mjesečno.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem kontakt telefona: 033 232 595-kontakt osoba Vildana Zvizdić, prof.muzičkog obrazovanja.

Pročitaj više...

Mora od odmora

 U subotu 23.09.2017.godine,sa početkom u 20 sati, bit će predstavljena monodrama „Mora od odmora“, koju igra bosanskohercegovački glumac mlađe generacije Rijad Gvozden.

        „Mora od odmora“ je humoristička ispovijest muža, koji se vratio sa mora tri puta umorniji nego kad je krenuo na odmor. Na beskrajno duhovit način ispričana priča o odmoru koji se kroz prizmu supruga i oca pretvara u svoju suprotnost umor, znoj i patnju.
         Komični konflikti supružnika zbog suvišnih krpica, različitih interesovanja, trošenja novca istinski će nasmijati gledaoce. Suprug i otac špara svaki dinar, na odmoru se osjeća kao na baušteli, gunđa, ali i izvršava obaveze.
        Monodrama obiluje sa mnogo detalja koji su prisutni na godišnjem odmoru, duhovitih orginalnih poređenja.
        Rijad tumači čak devet likova, od uloge muža, oca i supruge do prodavača sa Jadrana. Autor teksta i režiser je Esmir Salihović, kostimografiju i scenografiju potpisuje Elmedina Salihović, a grafički dizajn Majo Pavlović.

Dođite u JU Centar za kulturu“Sarajevo“-Jelića 1., da se istinski nasmijete i opustite.

Informacije i rezervacije putem web stranice www.centarkulture.ba i telefona 033/ 232 595.

Rezerviši kartu

Pročitaj više...

Hajde svijete budi dijete

Poštovani,
Umjetnost kao izraz životnog nagona i nagona ka lijepom, neodvojivo je svojstvo ljudske prirode i njene istorije od buđenja ljudske svijesti do danas. Prava umjetnost mora biti učitelj, vaspitač i borac za napredak čovječanstva. Ako je dijete stvaralac i ako ono voli stvarati, ako sve treba služiti tome da bi njegove stvaralačke sposobnosti došle do izražaja, onda je to jednostavno zato što je stvaralačka aktivnost biološka potreba čije je zadovoljavanje apsolutno potrebno za optimalan razvitak ljudskog bića u vrijeme rasta.

Pročitaj više...