Menu

Kurs engleskog i njemačkog jezika

Općina Centar Sarajevo, JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo i Škola za strane jezike i informatiku Poliglot, tokom mjeseca oktobra i novembra organizovaće kurseve engleskog i njemačkog jezika. Zainteresovane mlade osobe od 15 do 30 godina sa područja općine Centar Sarajevo, od kojih će prednost dobiti osobe na  evidenciji nezaposlenih lica, mogu se prijaviti do 28.09.2017. godine,  u prostorijama Škole stranih jezika Poliglot, Obala Kulina Bana 24/I, svakim radnim danom od 9 do 16 sati.

           Zainteresovani kandidati biće on-line testirani, kako bi se odredio nivo znanja za navedene kurseve i odredila grupa koju će polaznik pohađati. Cilj projekta je podstaknuti mlade  da kroz učenje stranog jezika prošire svoje vidike, ali i da radom na sebi steknu korisno znanje i vještine, što je i jedan od prioriteta općinske Strategije prema mladima za period 2014-2020. godine.

 Kursevi će se zbog prelaska svih projekata Centra za mlade sa Gorice u nove prostore FIS-a, održavati u prostorijama Škole za strane  jezike i informatiku Poliglot.

Kursevi će se održavati dva puta sedmično, a polaznicima će po završetku modula, odnosno 36 časova, biti uručeni odgovarajući certifikati.

Pročitaj više...

Osnove audio i video produkcije / Estetika i kultura življenja

 Centar za mlade na Gorici pokrenuće nove projekte tokom mjeseca aprila:“OSNOVE AUDIO I VIDEO PRODUKCIJE“ I „ESTETIKU I KULTURU ŽIVLJENJA“.

 

Ciljevi i zadaci projekta „Osnove audio i video producije“ jeste upoznavanje mladih sa radom medijskog tehničara. Medijski tehničar djeluje na području audio-vizualne tehnologije i proizvodnje medijskih sadržaja. U radu upotrebljava savremenu opremu i programske alate pomoću kojih oblikuje sliku i zvuk.

Pročitaj više...

Dani komedije

Poštovani,

Humor je fenomen kojeg su mnogi pokušali da definišu, ali uglavnom bezuspješno. Gabrijel Laub u svojoj knjizi Umjetnost smijeha, u ovoj činjenici ne vidi neki veliki problem. “Ovo neznanje nije nikakva sramota... humor spada u one načelne stvari

Pročitaj više...

Škola klavira za sve generacije

Centar za kulturu „Sarajevo“ organizuje Školu klavira za sve generacije (djeca, mladi, odrasli). Mogu se prijaviti svi koji su imali želju da steknu osnove muziciranja, a nisu išli u muzičku školu ili nisu bili u prilici naučiti svirati. Kroz program koji će biti prilagođen kandidatu zavisno od interesovanja i sposobnosti polaznici će steći uvid u osnove teorije, notacije i sviranja. Program sadrži kompozicije klasične i pop muzike.
Časovi su individualni, a nastava se realizuje jednom sedmično.
Cijena Škole klavira je 60 KM mjesečno.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem kontakt telefona: 033 232 595-kontakt osoba Vildana Zvizdić, prof.muzičkog obrazovanja.

Pročitaj više...

Bosanac na odmoru

Mora od odmora-hit komedija u izvođenju mladog BH glumca Rijada Gvozdena.
10.02.2018.god. u 20 sati.
Jubilarno 100. izvođenje predstave u JU Centar kulture i mladih Općine Centar-Jelića br.1.

        „Mora od odmora“ je humoristička ispovijest muža, koji se vratio sa mora tri puta umorniji nego kad je krenuo na odmor. Na beskrajno duhovit način ispričana priča o odmoru koji se kroz prizmu supruga i oca pretvara u svoju suprotnost umor, znoj i patnju.
         Komični konflikti supružnika zbog suvišnih krpica, različitih interesovanja, trošenja novca istinski će nasmijati gledaoce. Suprug i otac špara svaki dinar, na odmoru se osjeća kao na baušteli, gunđa, ali i izvršava obaveze.
        Monodrama obiluje sa mnogo detalja koji su prisutni na godišnjem odmoru, duhovitih orginalnih poređenja.
        Rijad tumači čak devet likova, od uloge muža, oca i supruge do prodavača sa Jadrana. Autor teksta i režiser je Esmir Salihović, kostimografiju i scenografiju potpisuje Elmedina Salihović, a grafički dizajn Majo Pavlović.

Dođite u JU Centar za kulturu“Sarajevo“-Jelića 1., da se istinski nasmijete i opustite.

Informacije na telefone: 033 232 594 ili 033 232 595

Pročitaj više...