Menu

Dječija baletska predstava

Dječija baletska predstava

Nastojeći obogatiti muzičko-scenski segment Javne ustanove Centar za kulturu „Sarajevo“, odlučili smo obnoviti dječiju baletsku predstavu “Vila lutaka“, kompozitora Josefa Bayera.

Razlog pokretanja ovog velikog projekta, jeste približiti djeci baletsku umjetnost, koja spada među najzahtjevnije i najsloženije umjetnosti.

 

Nažalost, ova vrsta umjetnosti je nedovoljno zastupljena u vaspitno-odgojnim i obrazovnim programima osnovnih škola.  Smatramo, da će ovaj projekat imati izuzetno pozitivan odziv kod djece predškolskog  i  školskog uzrasta. Kao i ostale grane umjetnosti,  balet je nezamjenjljivo sredstvo estetskog odgoja, čiji je cilj razvijati osjećaj i smisao za lijepo, postavljajući temelje muzičkog ukusa.

Učesnici u baletskoj predstavi „Vila lutaka“ su 28 djevojčica i dječaka iz predškolskih i školskih ustanova sa područja Kantona Sarajevo. Režiju i koreografiju potpisuje baletski pedagog Brižita Karabašić,  grafički dizajn, svjetlo i ton Rešad Hadžibajrić, dok su koordinatori  projekta Edin Drljević i Amila Pandžić.

Producent predstave je JU Centar za kulturu „Sarajevo“.

Realizaciju predstave pomogli su  Podravka d.o.o. Sarajevo i Narodno pozorište iz Sarajeva.

 

Premijerno izvođenje dječije baletske predstave „Vila lutaka“ bit će 15.04.2016. godine sa početkom u 20 sati.

 

Prva repriza predstave "Vila lutaka" održat će se 16.04.2016. godine sa početkom u 20 sati.

Cijena ulaznice je 5,00 KM.

 

Karte se mogu rezervisati i podići do petka 15.04.2016. godine do 16 sati u JU Centru za kulturu "Sarajevo".

Rezerviši kartu