Menu

"Mona Lisa" i "Mora od odmora"

"Mona Lisa" i "Mora od odmora"

               

 

 U produkciji Centra za kulturu Sarajevo, 19. aprila 2017. u 20:00 premijerno će biti izvedena komedija "MONA LISA".

"MONA LISA" je priča dvije muzejske čistačice koje "ubijaju" radno vrijeme (u muzeju koji ne radi), raspravljajući o svojoj privatnosti i aktuelnoj svakodnevnici. U njihovu priču uvučena je i slika MONA LISE ispred koje se čitava radnja i dešava. MONA LISA je medij preko kojeg upoznajemo karaktere i biografije naših likova.

Komedija je rađena minimalističkim sredstvima i utemeljena je na glumi Amine Begović i Senke Oruč. Grafički dizajn: Naida Begović
Tekst i režiju potpisuje Nedžad Begović.

 

U subotu 22.04.2017.godine, bit će predstavljena monodrama „Mora od odmora“, koju igra bosanskohercegovački glumac mlađe generacije Rijad Gvozden.

 

       „Mora od odmora“ je humoristička ispovijest muža, koji se vratio sa mora tri puta umorniji nego kad je krenuo na odmor. Na beskrajno duhovit način ispričana priča o odmoru koji se kroz prizmu supruga i oca pretvara u svoju suprotnost umor, znoj i patnju.

        Komični konflikti supružnika zbog suvišnih krpica, različitih interesovanja, trošenja novca istinski će nasmijati gledaoce. Suprug i otac špara svaki dinar, na odmoru se osjeća kao na baušteli, gunđa, ali i izvršava obaveze.

       Monodrama obiluje sa mnogo detalja koji su prisutni na godišnjem odmoru, duhovitih orginalnih poređenja.

       Rijad tumači čak devet likova, od uloge muža, oca i supruge do prodavača sa Jadrana. Autor teksta i režiser je Esmir Salihović, kostimografiju i scenografiju potpisuje Elmedina Salihović, a grafički dizajn Majo Pavlović.

 

Dođite u JU Centar za kulturu“Sarajevo“-Jelića 1., da se istinski nasmijete i opustite.

 

Predstava počinje u 20 sati.

Informacije i rezervacije putem kontakata 033 232 594, 232 595, 237 245, i web-a www.centarkulture.ba.

Rezerviši kartu