Menu

Likovna radionica

Likovna radionica

Poštovani,

JU Centar za kulturu “Sarajevo” će u mjesecu avgustu organizovati likovnu radionicu, koju će voditi mladi umjetnik Almir Gusić.

Almir Gusić, rođen u Konjicu 26.7.1991. U Konjicu je završio Prvu osnovnu školu i Opću gimnaziju. Studirao je Historiju umjetnosti, a diplomirao Engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Prve profesionalne korake u slikarstvu napravio je u okviru likovne sekcije „Zuko i Lazo“ u Konjicu, čiji je član bio više od 12 godina. Radi kao predavač engleskog jezika u okviru Bibo Global Opportunity Inc, a  angažovan je kao oficijalni prevodilac engleskog jezika za  Internacionalni festival srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva Juventafest u organizaciji Udruženja „Medija-Art“.  U Udruženju Umjetnička grupa „SATYA“ voditelj je likovnih radionica za osnovce i srednjoškolce. Pored engleskog govori i njemački jezik.

Učestvovao je na brojnim kantonalnim i federalnim takmičenjima, većem broju grupnih izložbi u Konjicu i Jablanici, te osvajao značajne nagrade i priznanja na brojnim takmičenjima iz oblasti likovne umjetnosti.

Na pomenutu radionicu mogu se prijaviti djeca i mladi od 8 do 18 godina.

 

Prijave I informacije putem mail-a Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i telefona 033 232 594; 232 595.

Prijave traju do 28.07.2017.godine.

 

Direktor

Senad Bostandžić, dipl.žur.