Aerobik

Aerobik 2018-10-01T09:20:26+02:00

Project Description

Općenito o kursu

AEROBIC – Aerobik obuhvata niz vježbi koje rade na svim dijelovima vašeg tijela. To je dinamičan trening sa mnoštvom skokova, iskoraka. Trening klasičnog aerobika sastavljen je od baznih aerobik koraka koji se povezuju u jednu cjelinu ili koreografiju. Ogroman gubitak kalorija neće izostati!

AEROBIC DANCE – Aerobik trening sa elementima različitih vrsta plesa. Uključuje dinamične pokrete koji se povezuju u koreografiju, te čine klasični aerobik trening još atraktivnijim i interesantnijim.

TAE BO – Ovo je trening koji objedinjuje elemente borilačkih vještina i aerobik koraka. Primjenjujući razne udarce jačate sve dijelove tijela. Vrlo energični pokreti vam pomažu da se oslobodite stresa i „negativne energije“!

WORKOUT – Vrsta treninga čiji je osnovni cilj oblikovanje i zatezanje muskulature. Vježbe se izvode u uspravnom položaju ili na strunjači i uglavnom se rade izolovane grupe mišića uz korištenje rekvizita (bučice, zglobni tegovi isl.).

AEROLATES – Sam naziv već upućuje na to o kakvom je treningu riječ! To je spoj pilatesa i aerobika. Trening je dinamičnog karaktera, povezuje više pilates i aerobik pokreta u jednu cjelinu a sve u cilju redukcije potkožnog masnog tkiva i oblikovanja muskulature.

PILOXING – Nešto potpuno novo kod nas!!! Idealan trening za one koji vole pilates ali takodje žele i redukovati masne naslage! Ovo je trening koji objedinjuje elemente boksa i pilatesa te u jednom treningu imate naizmjenične promjene intenziteta i brzine izvođenja vježbi. Zbog velikog broja boks udaraca koji se izvode, i dijea intenzivnog istezanja, trening idealan kao „antistres terapija“!

POP PILATES – Ukoliko je vaš cilj treninga oblikovanje, a zbog sjedećeg položaja u kojem provodite veći dio dana imate povremene bolove u leđima onda je pilates trening ovo što vam mi savjetujemo. Pop pilates je modifikovan sistem vježbi klasičnog pilatesa prilagođen mlađim i srednjim dobnim skupinama zbog malo dinamičnijeg izvođenja vježbi.

YOGA PILATES BARRE – NOVO!!! Potpuno nova vrsta treninga!!! Časovi u okviru kojih se kombinuju položaji inspirisani baletom i drugim disciplinama kao što su joga i pilates. Simbioza pokreta plesa i istezanja, kao i veća ponavljanja pomažu da se dođe do super forme. Uživaćajući u fluidnosti pokreta ukomponovanih uz prijatan ritam muzike, stiče se osjećaj simbioze duha i tijela.

Naši treninzi se izvode u malim grupama do 10 vježbačica, a prednost takvog izvođenja jeste što se svakoj vježbačici može posvetiti potpuna pažnja. U malim grupama atmosfera je intimnija, a efikasnost treninga kao da imate čas 1 na 1 sa instruktorom. Poslije treninga se osjećate ispunjeno i fizički i duhovno.

Sadržaj kursa

U okviru jednog časa, najčešće se kombinuju dvije vrste treninga na način da se 30-40 min. izvodi dinamični aerobni dio, a 20-25 min. vježbe oblikovanja. Posljednjih 5-10 min. je rezervirano za istezanje i relaksaciju

Uzrast polaznika

Odrasle osobe

POTREBNO PREDZNANJE

TERMINI ODRŽAVANJA

Program se realizuje od septembra do juna, grupnog je karaktera u trajanju od 60 minuta, organizovan je utorkom od 19.15 do 20.15 sati i četvrtkom od  20.05 do 21.05 sati.

U okviru jednog časa, najčešće se kombinuju dvije vrste treninga na način da se 30-40 min. izvodi dinamični, aerobni dio, a 20-25 min. vježbe oblikovanja. Posljednjih 5-10 min. je rezervirano za istezanje i relaksaciju.

PREDAVAČ

Biljana Tešanović je fitness instruktor grupnih i individulanih programa. Trener sa više od 10 godina iskustva rada u oblasti fitnessa. Učestvovala u brojnim seminarima aerobik, pilates i yoga programa. Pohađala Vidya yoga školu Dragana Lončar (član Yoga Alliance (SAD) i European Yoga Alliance). Bavila se gimnastikom, latinoameričkim I modernim plesom. Od 2007. godine fitness trener u SRK „Dami“. Dogogodišnji instruktor welness i fitness programa hotela Radon Plaza, trener pilatesa, aerobika i zumbe u klubu Star Sport u BBI centru, aqua aerobik instruktor na Termalnoj rivijeri; kao prezenter sportske rekreacije učestvovala na više događaja.