Kurs engleskog jezika za djecu

//Kurs engleskog jezika za djecu
Kurs engleskog jezika za djecu 2020-01-05T11:30:42+02:00

Project Description

Ovaj program predstavlja divno iskustvo za Vaše dijete. Djeca su angažovana i motivisana dok razvijaju svoje znanje, vještine i sposobnosti korištenja engleskog jezika. Program je motivirajući i kod djece se stvara želja za daljim učenjem i proširenjem znanja. Zavisno od uzrasta formiraju se grupe.

BENEFITI POHAĐANJA KURSA ENGLESKOG JEZIKA ZA DJECU U CENTRU KULTURE I MLADIH

 • Bogato i maštovito okruženje prilagođeno efikasnom učenju.
 • Učenje jezika kroz kreativne radionice
 • Prilagođen nastavni program uzrastu
 • Multimedijalni materijal
 • Konstantna podrška predavača i Centra kulture i mladih
 • Postizanje samopouzdanje i motivisanosti
 • Članstvo u zajednicu English Language Learning Community
 • Certifikat za određeni nivo znanja nakon završnog ispita

Šta je English Language Learning Community?

Edukativni program na određenoj platformi , sigurnoj za djecu, gdje se može vježbati engleski jezik, razgovarati na engleskom jeziku sa vršnjacima iz grupe, a pod nadzorom predavača Centra kulture i mladih. Također, mogu se pronaći dodatni materijali za učenje, a što ovaj kurs sveukupno čini motivirajućim, edukativnim ali i zabavnim.

Formiranje grupa i cijena

Grupe se pokreću tokom cijele godine kad se na istom nivou i u istom željenom terminu prijavi dovoljan broj polaznika.

Prijave su u toku.

Mjesečna cijena kursa je 50 KM  sa popustom ako iz iste porodice dolazi više članova.

Trajanje jednog stepena kursa je tri mjeseca. Neophodna je prijava i registracija sa obaveznim obaveznim podacima:

 • Ime i prezime polaznika,
 • adresa, broj telefona, email adresa roditelja / staratelja
 • datum rođenja,
 • nivo znanja engleskog koji dijete ima ako posjeduje certifikat

Prijavu možete napraviti direktno putem naše web stranice i to putem namjenske forme u nastavku.

Edukativni program se odvija na određenoj platformi, sigurnoj za djecu, gdje se može vježbati engleski jezik i razgovarati na engleskom jeziku sa vršnjacima iz grupe, a sve pod nadzorom predavača Centra kulture i mladih. Također, mogu se pronaći dodatni materijali za učenje što ovaj kurs sveukupno čini motivirajućim, edukativnim ali i zabavnim.

Zavisno od uzrasta formiraju se grupe za predškolski, osnovni i srednji nivo obrazovanja. Za učenike IX razreda osnovnih škola pripremamo poseban program pripreme za eksternu maturu iz predmeta Engleski jezik.

Svi polaznici jednog stepena bit će testirani na osnovu čega će se formirati grupe u skladu sa početnim znanjem polaznika.

Grupe se formiraju tokom čitave godine kada se na istom nivou i u istom željenom terminu prijavi dovoljan broj polaznika. Trajanje jednog stepena kursa je tri mjeseca.

Svi kursevi stranih jezika se organizuju na šest nivoa:

• A1 – Beginner
• A2 – Elementary
• B1 – Intermediate
• B2 – Upper-Intermediate
• C1 – Advanced
• C2 – Proficient User

U nastavku Vam donosimo detaljan opis pojedinog nivoa kako bi lakše mogli zaključiti na kojem ste Vi trenutnom nivou znanja engleskog jezika.

A1 – Početni nivo

Nivo A1 je u engleskom jeziku poznat kao beginner, što znači početnički. Na početnom nivou kursa jezika A1 savladati ćete kako da se predstavite drugima, naučiti ćete brojeve, datume, naučiti ćete forme dobrodošlice, jednostavne fraze, svakodnevne izraze. Ovaj nivo znanja će vam pomoći da naučite kako da naručite hranu u restoranu, kako da se snađete u prodavnici, kako da pitate za pravac i još dosta toga, dok ćete na naprednijim nivoima naučiti da se snalazite u zahtjevnijim situacijama.

A2 – Viši početni nivo

Nivo A2 je u engleskom jeziku poznat kao elementary, što znači da se stiče elementarno ili osnovno znanje. Kada savladate A2 nivo kursa jezika, moći ćete da se sporazumijevate u jednostavnim konverzacijama a savladati ćete i pisanje i čitanje. Moći ćete da govorite o sebi, Vašim osnovnim i potrebama, Vašoj porodici, Vašoj profesiji i to u okviru jednostavnih rečenica.

B1 – Srednji nivo

Nivo B1 se u engleskom jeziku naziva intermediate, što znači srednje. Na ovom nivou ćete steći srednje znanje jezika sa kojim ćete moći samostalno da komunicirate. Po završetku kursa engleskog jezika B1 nivoa moći ćete da se snađete u većini situacija u stranoj zemlji, također ćete naučiti da govorite o oblastima koje Vas interesuju i koje Vas se tiču. Moći ćete da govorite o Vašim iskustvima, ambicijama, ciljevima, Vašim snovima, osjećanjima, planovima itd. Razumjeti ćete suštinska značenja rečenica jasne forme o Vama poznatim temama.

B2 – Viši srednji nivo

B2 nivo se u engleskom jezika naziva i upper – intermediate što se kod nas prevodi kao viši srednji nivo. Sa završetkom kursa jezika B2 nivoa moći ćete da se bavite stručnim terminima u Vašoj radnoj oblasti, razumjeti ćete suštinu složenih tekstova i moći ćete neometano da tečno razgovarate sa izvornim govornicima.

C1 – Napredni nivo

U engleskom jeziku C1 se naziva Advanced level, što na našem jeziku znači napredni nivo. Sa C1 nivoom jezika razumjeti ćete sa lakoćom duže i zahtjevnije stručne tekstove i razumjeti ćete njihovo implicitno značenje. Izražavati ćete se tečno, spontano i jasno bez ikakvog problema, takoreći na akademskom nivou.

C2 – Viši napredni nivo

U engleskom jeziku C2 nivo se naziva Proficient User što kod nas znači kada prevedemo ekspertni nivo ili nivo izvornog govornika. C2 nivo predstavlja posljednji i najviši nivo znanja jezika. Pod ovim nivoom znanja podrazumijeva se da polaznici mogu da razumiju sve što čuju i pročitaju, velika brzina govora i preciznost. Posebna pažnja što se tiče ovog nivoa usmjerena je na upotrebu idiomima i adekvatnih izraza. Polaznici će biti sposobni da izrađuju poslovne izvještaje, da u potpunosti vladaju gramatikom i da bez poteškoća vode konverzaciju sa ljudima različitih dijalekta tog jezika.

PREDAVAČ

Profesorica Senida Čeljo je rođena 8.9. 1970. godine u Sarajevu. Radi kao profesor engleskog jezika u Srednjoj ekonomskoj školi. Svoje radno iskustvo je stjecala u osnovnim i srednjim školama i školama stranih jezika, radeći sa djecom predškolskog uzrasta kao i sa učenicima osnovne, srednje škole, te studentima i odraslim osobama. Autor knjige i priručnika za učenje poslovnog jezika „ Business Success “. Osim pedagoškog i stučnog znanja posjeduje brojne  stručne certifikate među kojima su: Certifikat za predavača i ispitivača TOEFLiBT Test-a (Test of English as a Foreign Language) koji je potreban za upis na mnoge inostrane fakultete ili zapošljavanje,  kao i certifikat za obuku poslovnog engleskog jezika.

Popunite online elektronsku prijavu

Budi i ti dio našeg centra!

X