Kurs engleskog jezika za djecu

//Kurs engleskog jezika za djecu
Kurs engleskog jezika za djecu 2019-08-25T23:13:59+01:00

Project Description

Budući da je riječ o danas najrasprostranjenijem jeziku, značaj engleskog jezika je uveliko poznat. Engleski je jedan od najvažnijih svjetskih jezika koji utiče na svako područje rada počevši od politike, biznisa, nauke, tehnologije do zabave. Danas je gotovo nezamislivo konkurirati većini poslova bez poznavanja stranog jezika od kojih je engleski jezik gotovo obvezan i više se ne smatra luksuzom.

Naučno je dokazano da učenje stranih jezika od rane dobi poboljšava cjelokupni kognitivni razvoj. Osim učenja, govora, čitanja i pisanja na novom jeziku, djeca mogu unaprijediti vještine kritičkog razmišljanja, vještine rješavanja problema i postići veću mentalnu fleksibilnost.

Naši kursevi su zabavni i interaktivni, što omogućava polaznicima da ostanu angažovani i motivisani dok razvijaju svoje znanje, vještine i sposobnosti korištenja engleskog jezika. Pored toga, kod polaznika se stvara želja za daljim učenjem i proširenjem znanja.

Benefiti pohađanja kursa engleskog jezika za djecu centru kulture i mladih

  • Bogato i maštovito okruženje prilagođeno efikasnom učenju.
  • Učenje jezika kroz kreativne radionice
  • Nastavni program prilagođen uzrastu
  • Multimedijalni materijal
  • Konstantna podrška predavača i Centra kulture i mladih
  • Postizanje samopouzdanje i motivisanosti
  • Članstvo u zajednicu English Language Learning Community
  • Certifikat za određeni nivo znanja nakon završnog ispita
  • Ostvarenje super pogodnosti Centra kulture i mladih (besplatan kurs engleskog jezika za stariju djecu ili odrasle; učestvovanje u određenim aktivnostima Centra – besplatni izleti, izložbe, predstave, koncerti itd.)

Mjesečna cijena kursa je 50 KM uz koju se ostvaruju prethodno navedene pogodnosti.

Edukativni program se odvija na određenoj platformi, sigurnoj za djecu, gdje se može vježbati engleski jezik i razgovarati na engleskom jeziku sa vršnjacima iz grupe, a sve pod nadzorom predavača Centra kulture i mladih. Također, mogu se pronaći dodatni materijali za učenje što ovaj kurs sveukupno čini motivirajućim, edukativnim ali i zabavnim.

Zavisno od uzrasta formiraju se grupe za predškolski, osnovni i srednji nivo obrazovanja. Za učenike IX razreda osnovnih škola pripremamo poseban program pripreme za eksternu maturu iz predmeta Engleski jezik.

Svi polaznici jednog stepena bit će testirani na osnovu čega će se formirati grupe u skladu sa početnim znanjem polaznika.

Grupe se formiraju tokom čitave godine kada se na istom nivou i u istom željenom terminu prijavi dovoljan broj polaznika. Trajanje jednog stepena kursa je tri mjeseca.

PREDAVAČ

Profesorica Senida Čeljo je rođena 8.9. 1970. godine u Sarajevu. Radi kao profesor engleskog jezika u Srednjoj ekonomskoj školi. Svoje radno iskustvo je stjecala u osnovnim i srednjim školama i školama stranih jezika, radeći sa djecom predškolskog uzrasta kao i sa učenicima osnovne, srednje škole, te studentima i odraslim osobama. Autor knjige i priručnika za učenje poslovnog jezika „ Business Success “. Osim pedagoškog i stučnog znanja posjeduje brojne  stručne certifikate među kojima su: Certifikat za predavača i ispitivača TOEFLiBT Test-a (Test of English as a Foreign Language) koji je potreban za upis na mnoge inostrane fakultete ili zapošljavanje,  kao i certifikat za obuku poslovnog engleskog jezika.

Popunite online elektronsku prijavu

Budi i ti dio našeg centra!