Kurs engleskog jezika za odrasle

//Kurs engleskog jezika za odrasle
Kurs engleskog jezika za odrasle 2020-01-05T11:28:53+02:00

Project Description

Grupna nastava Vam nudi ležerno okruženje, pri čemu ste potpuno posvećeni novom jeziku, gdje učite da govorite intuitivno, kroz razgovor. Za kratko vrijeme ćete govoriti sa više samopouzdanja, kako za vrijeme časova tako i u svakodnevnom životu. Postavite sebi visoke ciljeve i savladajte ih pomoću čuvene Berlitz Metode.

Metoda Berlitz pomogla je u učenju stranog jezika milijonima ljudi širom svijeta. Upravo se ova metoda primjenjuje na kursu Engleskoj jezika koji se organizira u Centru Kulture i mladih Općine Centar.  Berlitz metoda zahtjeva angažman stručnog kadra, motivirajuću atmosferu i moderan sadržaj.

Centar kulture i mladih trudi se da  zadovolji sve Vaše potrebe. Kroz naše kurseve Engleskog jezika postiže se vrlo dobar rezultat u kratkom vremenu. Kada učite sa nama uz primjenu najsavremenijih metoda, vrlo brzo možete početi učestvovati u spontanom razgovoru .Program učenja uključuje ciljani i pažljivo strukturirani sadržaj koji sadržava nove gramatičke strukture i vokabular, ovisno o tome kako su predviđeni za svaki nivo učenja.

Napredak učenja metodom Berlitz je puno brži od klasičnog jer se gradi samopouzdanje, tečnost i tačnost. Također, ovakva metoda doprinosi oslobađanju od straha pri komunikaciji na stranom jeziku.

Program djelimično uključuje klasično učenje ali mnogo više se pridaje važnost simuliranim situacijama koje daju brze i efikasne rezultata učenja jezika.

Nevažno kojem stilu pripada Vaše učenje, mi pravimo programe namjenjene Vašim potrebama. Učenje se upotpunjuje  našim koordiniranim online radom, i preporučenim self- study metodama. Rad je u grupama ali je fokus na individualnom napretku svakog polaznika. Predavač određuje kakav sadržaj kursa je najpogodniji za svaku datu grupu i olakšava proces učenja .

BENEFITI POHAĐANJA KURSA ENGLESKOG JEZIKA U CENTRU KULTURE I MLADIH

 • Najsavremenije tehnike i metode učenja stranog jezika.
 • Od prvog časa učite govoriti, čime se dugoročno postižu najbolji rezultati.
 • Postižete maksimalno samopouzdanje i motivisanost
 • Grupna nastava pruža prijateljsko i produktivno okruženje
 • Multimedijalni materijali za učenje prilagođeni Vašim ciljevima i interesima
 • Konstantna podrška predavača i Centra kulture i mladih
 • Možete da učestvujete u izboru tema koje Vas zanimaju
 • Cijelo vrijeme trajanja kursa ostajete motivisani i lako usvajate jezik i upoznajete različite kulture.
 • Postajete član zajednice English Language Learning Community
 • Dobijate certifikat za određeni nivo znanja nakon završnog ispita

Šta je English Language Learning Community?

Edukativni program na odeđenoj društvenoj mreži gdje se može vježbati engleski jezik, razgovarati na engleskom jeziku i pronaći dodatni materijali za učenje,razmijeniti svoja iskustva, a što ovaj kurs sveukupno čini motivirajućim, edukativnim ali i zabavnim.

Formiranje grupa i cijena

Grupe se pokreću tokom cijele godine kad se na istom nivou i u istom željenom terminu prijavi dovoljan broj polaznika.

Prijave su u toku.

Mjesečna cijena kursa je 50 KM  sa popustom ako iz iste porodice dolazi više članova.

Trajanje jednog stepena kursa je tri mjeseca.Neophodna je prijava i registracija sa obaveznim podacima:

 • Ime i prezime polaznika,
 • adresa, broj telefona, email adresa roditelja / staratelja
 • datum rođenja,
 • nivo znanja engleskog koji dijete ima ako posjeduje certifikat

Prijavu možete napraviti direktno putem naše web stranice i to putem namjenske forme u nastavku.

Svi polaznici jednog stepena moraju biti prethodno testirani i grupe formirane u skladu sa početnim znanjem polaznika.

Ciljevi i ishodi kursa engleskog jezika su bazirani na sticanje znanja o engleskom jeziku (vokabular, gramatika, izgovor i pravopis, stilovi govornog i pisanoga engleskog jezika) te vještina slušanja i razumijevanja, govora, čitanja, razumijevanja i pisanja tekstova.

Polaznici kursa imaju priliku istovremeno razvijati vještine pričanja, pisanja, slušanja, razumijevanja i čitanja. Gramatika i vokabular su integrisani u sadržaj lekcija i usvajaju se spontano. Postepeno se pojačavaju konverzacijske metode i vještine.

Kurs je namijenjen za kandidate od 18 do 60 godina.

Svi polaznici jednog stepena bit će testirani na osnovu čega će se formirati grupe u skladu sa početnim znanjem polaznika.

Grupe se pokreću tokom cijele godine kad se na istom nivou i u istom željenom terminu prijavi dovoljan broj polaznika. Trajanje jednog stepena kursa je tri mjeseca.

Svi kursevi stranih jezika se organizuju na šest nivoa:

• A1 – Beginner
• A2 – Elementary
• B1 – Intermediate
• B2 – Upper-Intermediate
• C1 – Advanced
• C2 – Proficient User

U nastavku Vam donosimo detaljan opis pojedinog nivoa kako bi lakše mogli zaključiti na kojem ste Vi trenutnom nivou znanja engleskog jezika.

A1 – Početni nivo

Nivo A1 je u engleskom jeziku poznat kao beginner, što znači početnički. Na početnom nivou kursa jezika A1 savladati ćete kako da se predstavite drugima, naučiti ćete brojeve, datume, naučiti ćete forme dobrodošlice, jednostavne fraze, svakodnevne izraze. Ovaj nivo znanja će vam pomoći da naučite kako da naručite hranu u restoranu, kako da se snađete u prodavnici, kako da pitate za pravac i još dosta toga, dok ćete na naprednijim nivoima naučiti da se snalazite u zahtjevnijim situacijama.

A2 – Viši početni nivo

Nivo A2 je u engleskom jeziku poznat kao elementary, što znači da se stiče elementarno ili osnovno znanje. Kada savladate A2 nivo kursa jezika, moći ćete da se sporazumijevate u jednostavnim konverzacijama a savladati ćete i pisanje i čitanje. Moći ćete da govorite o sebi, Vašim osnovnim i potrebama, Vašoj porodici, Vašoj profesiji i to u okviru jednostavnih rečenica.

B1 – Srednji nivo

Nivo B1 se u engleskom jeziku naziva intermediate, što znači srednje. Na ovom nivou ćete steći srednje znanje jezika sa kojim ćete moći samostalno da komunicirate. Po završetku kursa engleskog jezika B1 nivoa moći ćete da se snađete u većini situacija u stranoj zemlji, također ćete naučiti da govorite o oblastima koje Vas interesuju i koje Vas se tiču. Moći ćete da govorite o Vašim iskustvima, ambicijama, ciljevima, Vašim snovima, osjećanjima, planovima itd. Razumjeti ćete suštinska značenja rečenica jasne forme o Vama poznatim temama.

B2 – Viši srednji nivo

B2 nivo se u engleskom jezika naziva i upper – intermediate što se kod nas prevodi kao viši srednji nivo. Sa završetkom kursa jezika B2 nivoa moći ćete da se bavite stručnim terminima u Vašoj radnoj oblasti, razumjeti ćete suštinu složenih tekstova i moći ćete neometano da tečno razgovarate sa izvornim govornicima.

C1 – Napredni nivo

U engleskom jeziku C1 se naziva Advanced level, što na našem jeziku znači napredni nivo. Sa C1 nivoom jezika razumjeti ćete sa lakoćom duže i zahtjevnije stručne tekstove i razumjeti ćete njihovo implicitno značenje. Izražavati ćete se tečno, spontano i jasno bez ikakvog problema, takoreći na akademskom nivou.

C2 – Viši napredni nivo

U engleskom jeziku C2 nivo se naziva Proficient User što kod nas znači kada prevedemo ekspertni nivo ili nivo izvornog govornika. C2 nivo predstavlja posljednji i najviši nivo znanja jezika. Pod ovim nivoom znanja podrazumijeva se da polaznici mogu da razumiju sve što čuju i pročitaju, velika brzina govora i preciznost. Posebna pažnja što se tiče ovog nivoa usmjerena je na upotrebu idiomima i adekvatnih izraza. Polaznici će biti sposobni da izrađuju poslovne izvještaje, da u potpunosti vladaju gramatikom i da bez poteškoća vode konverzaciju sa ljudima različitih dijalekta tog jezika.

PREDAVAČ

Profesorica Senida Čeljo je rođena 8.9. 1970. godine u Sarajevu. Radi kao profesor engleskog jezika u Srednjoj ekonomskoj školi. Svoje radno iskustvo je stjecala u osnovnim i srednjim školama i školama stranih jezika, radeći sa djecom predškolskog uzrasta kao i sa učenicima osnovne, srednje škole, te studentima i odraslim osobama. Autor knjige i priručnika za učenje poslovnog jezika „ Business Success “. Osim pedagoškog i stučnog znanja posjeduje brojne  stručne certifikate među kojima su: Certifikat za predavača i ispitivača TOEFLiBT Test-a (Test of English as a Foreign Language) koji je potreban za upis na mnoge inostrane fakultete ili zapošljavanje,  kao i certifikat za obuku poslovnog engleskog jezika.

Popunite online elektronsku prijavu

Budi i ti dio našeg centra!

X