Kurs engleskog jezika za odrasle

//Kurs engleskog jezika za odrasle
Kurs engleskog jezika za odrasle 2019-08-25T23:04:56+01:00

Project Description

Grupna nastava Engleskog jezika vam nudi ležerno okruženje, pri čemu ste potpuno posvećeni novom jeziku, gdje učite da govorite intuitivno i kroz razgovor. Za kratko vrijeme ćete govoriti sa više samopouzdanja. Postavite sebi visoke ciljeve i savladajte ih pomoću čuvene Berlitz Metode.

Metoda Berlitz pomogla je u učenju stranog jezika milionima ljudi širom svijeta. Upravo se ova metoda primjenjuje na kursu Engleskoj jezika koji se organizije u Centru Kulture i mladih Općine Centar.  Berlitz metoda zahtjeva angažman stručnog kadra, motivirajuću atmosferu i moderan sadržaj.

Centar kulture i mladih trudi se da zadovolji sve Vaše potrebe. Kroz naše kurseve Engleskog jezika postiže se odličan rezultat za kratko vrijeme!. Program učenja uključuje ciljani i pažljivo strukturirani sadržaj koji sadržava nove gramatičke strukture i vokabular, ovisno o tome kako su predviđeni za svaki nivo učenja. Napredak učenja metodom Berlitz je puno brži od klasičnog jer se gradi samopouzdanje, tečnost i tačnost. Također, ovakva metoda doprinosi oslobađanju od straha pri komunikaciji na stranom jeziku.

Program djelimično uključuje klasično učenje ali mnogo više se pridaje važnost simuliranim situacijama koje daju brze i efikasne rezultata učenja jezika.

Nevažno kojem stilu pripada vaše učenje, mi pravimo programe namijenjene vašim potrebama. Učenje se upotpunjuje našim koordiniranim online radom, i preporučenim self- study metodama. Rad je u grupama ali je fokus na individualnom napretku svakog polaznika. Predavač određuje kakav sadržaj kursa je najpogodniji za svaku datu grupu i olakšava proces učenja.

 

Benefiti pohađanja kursa engleskog jezika za odrasle u Centru kulture i mladih:

 • Najsavremenije tehnike i metode učenja stranog jezika.
 • Od prvog časa učite govoriti, čime se dugoročno postižu najbolji rezultati.
 • Postižete maksimalno samopouzdanje i motivisanost
 • Grupna nastava pruža prijateljsko i produktivno okruženje
 • Multimedijalni materijali za učenje prilagođeni Vašim ciljevima i interesima
 • Konstantna podrška predavača i Centra kulture i mladih
 • Možete da učestvujete u izboru tema koje Vas zanimaju
 • Cijelo vrijeme trajanja kursa ostajete motivisani i lako usvajate jezik i upoznajete različite kulture.
 • Postajete član zajednice English Language Learning Community
 • Dobijate certifikat za određeni nivo znanja nakon završnog ispita
 • Ostvarujete super pogodnosti Centra kulture i mladih (besplatan naredni kurs Engleskog jezika za vas ili za nekoga kome odlučite pokloniti ovu pogodnost; učestvovanje u određenim aktivnostima Centra – besplatni izleti, izložbe, predstave, koncerti itd.)

Mjesečna cijena kursa je 50 KM uz koju se ostvaruju prethodno spomenute pogodnosti.

Ciljevi i ishodi kursa engleskog jezika su bazirani na sticanje znanja o engleskom jeziku (vokabular, gramatika, izgovor i pravopis, stilovi govornog i pisanoga engleskog jezika) te vještina slušanja i razumijevanja, govora, čitanja, razumijevanja i pisanja tekstova.

Polaznici kursa imaju priliku istovremeno razvijati vještine pričanja, pisanja, slušanja, razumijevanja i čitanja. Gramatika i vokabular su integrisani u sadržaj lekcija i usvajaju se spontano. Postepeno se pojačavaju konverzacijske metode i vještine.

Kurs je namijenjen za kandidate od 18 do 60 godina.

Svi polaznici jednog stepena bit će testirani na osnovu čega će se formirati grupe u skladu sa početnim znanjem polaznika.

Grupe se pokreću tokom cijele godine kad se na istom nivou i u istom željenom terminu prijavi dovoljan broj polaznika. Trajanje jednog stepena kursa je tri mjeseca.

PREDAVAČ

Profesorica Senida Čeljo je rođena 8.9. 1970. godine u Sarajevu. Radi kao profesor engleskog jezika u Srednjoj ekonomskoj školi. Svoje radno iskustvo je stjecala u osnovnim i srednjim školama i školama stranih jezika, radeći sa djecom predškolskog uzrasta kao i sa učenicima osnovne, srednje škole, te studentima i odraslim osobama. Autor knjige i priručnika za učenje poslovnog jezika „ Business Success “. Osim pedagoškog i stučnog znanja posjeduje brojne  stručne certifikate među kojima su: Certifikat za predavača i ispitivača TOEFLiBT Test-a (Test of English as a Foreign Language) koji je potreban za upis na mnoge inostrane fakultete ili zapošljavanje,  kao i certifikat za obuku poslovnog engleskog jezika.

Popunite online elektronsku prijavu

Budi i ti dio našeg centra!