Pilates

Pilates 2018-10-01T08:58:05+02:00

Project Description

Općenito o kursu

Pilates metoda oblikovanja tijela jedinstven je sustav vjezbi istezanja i snage koji je prije sto godina razvio Joseph H. Pilates. Taj sustav jaca i oblikuje misice, ispravlja drzanje tijela, daje nam gipkost i ravnotezu, ujedinjuje tijelo i um te usavrsava oblik tijela.

Pilates je vjerovao da je tjelesna kondicija preduvjet za srecu. Osobe koje su u dobi od trideset godina krute i izvan forme, zapravo su ” stare”, a osobe u dobi od sezdeset godina gipke i snazne, zapravo su ” mlade” .

Pilates metoda vjezbanja poboljsava disanje, drzanje tijela, koncentraciju i kontrolu, smanjuje stres.

Sadržaj kursa

Putem vježbi na podu i aparatima jača se centar tijela, a time poboljšava držanje tijela i izdržljivost. Istovremeno na štedljiv način se ojačavaju ne samo kičma, nego i zgobovi i mišići. Onaj ko originalnu pilates metodu temeljito izuči i redovito primjenjuje postaće znatno pokretniji i elastićniji.

Uzrast polaznika

Pilates metodu mogu vjezbati svi: djeca, odrasli sa ili bez zdravstvenih problema.

POTREBNO PREDZNANJE

Pilates metodu mogu vjezbati svi: djeca, odrasli sa ili bez zdravstvenih problema bez ikakvog predhodnog predznanja.

TERMINI ODRŽAVANJA

Program traje od septembra do jula, jednom sedmicno u trajanju od 50 minuta. Termini su srijedom u 18:00, 19:00 i 20:00 sati sa grupama do 6 osoba

PREDAVAČ

Tefeda Abazovic rodjena je u Sarajevu. U  Narodnom pozoristu bila angazirana kao solistica Baleta. 2007.g.  pocinje skolovanje  u institutu za Pilates “Pilates studio New York” u Stuttgartu , kod Davorke Kulenovic- Bischoff , gdje 2009.g. dobija diplomu “Certificirani Pilates instruktor”.