Pilates

Pilates 2019-08-25T23:26:46+02:00

Project Description

Pilates je oblik vježbanja koji pozitivno djeluje na jačanje tijela, držanje, ravnotežu i fleksibilnost. Time poboljšavamo kondiciju i opće dobro.

Ovaj način vježbanja potencira  povezanost uma i tijela. Dok radite razne vježbe, vaš um mora biti stalno svjestan disanja i načina na koji se vaše tijelo kreće. Dobrobiti pilates metode vježbanja su mnoge – poboljšava disanje, držanje tijela, koncentraciju i kontrolu, smanjuje stres a mogućnost ozljeda je mnogo manja nego kod nekih napornijih oblika vježbanja.

Putem vježbi na podu i aparatima, jača se centar tijela a time poboljšavamo držanje tijela i izdržljivost. Istovremeno, na štedljiv način se ojačavaju ne samo kičma, nego i zgobovi i mišići. Ukoliko redovno vježbamo, postajemo znatno pokretniji, elastičniji i – zdraviji!

Pilates metodu mogu vježbati svi: djeca kao i odrasli sa ili bez zdravstvenih problema bez ikakvog prethodnog vježbačkog iskustva.

Pilates metodu mogu vježbati svi: djeca, odrasli sa ili bez zdravstvenih problema bez ikakvog prethodnog predznanja.

Program traje od septembra do jula, termini se održavaju jednom sedmično u trajanju od 50 minuta.

PREDAVAČ

Tefeda Abazović rođena je u Sarajevu. U  Narodnom pozorištu u Sarajevu bila je angažirana kao solistica baleta. 2007. godine započinje školovanje  u Institutu za pilates “Pilates studio New York” u Stuttgartu, kod Davorke Kulenovic- Bischoff. 2009. godine stiče diplomu “Certificirani pilates instruktor”.

Popunite online elektronsku prijavu

Budi i ti dio našeg centra!

X