Škola bubnjeva

//Škola bubnjeva
Škola bubnjeva 2020-02-29T11:47:03+02:00

Project Description

Bubnjevi pripadaju skupini muzičkih udaračkih instrumenata. Bubnjarski komplet u većini slučajeva čine: bas bubanj, doboš, tomovi, činele i ostale dodatne udaraljke. Postavljen je tako da ga svira jedna osoba, odnosno bubnjar, koji sjedi na bubnjarskoj stolici. Bubnjevi se koriste u većini muzičkih žanrova : jazz, rock, pop , hip hop, klasična muzika , i još drugih muzičkih stilova. Bunjar koristi palice ili metalne metlice , kojima udara po opni pojedinog elementa ili po činelama, kako bi stvorio vibraciju odnosno zvuk. Palice dolaze u različitim težinama i veličinama. U većini slučajeva se izrađuju od drveta , a u novije vrijeme ponekad i od plastike. Jedini element po kojem se ne udara palicama je bas bubanj, za kojeg se koristi pedala sa batićem. Pedalu također ima i element po nazivu fus (eng : ” hi – hat “) , sa kojim se vrši funkcija podizanja gornje činele i udaranja gornje činele o donju. Najveći razvoj bubnjarskog kompleta dogodio se pojavom bubnjara Ringo Starr iz grupe The Beatles, kada je na američkoj televiziji svirao Ludwigov komplet i time pokrenuo popularizaciju bubnjeva.

Cijena ove škole je 50 KM mjesečno a prvi mjesec je besplatan!

Plan rada će biti prilagođen svim našim polaznicima kako onima koji se prvi put susreću sa ovim instrumentom tako i  onima koji već imaju određeno bubnjarsko iskustvo. Nastava će se bazirati na teorijskoj i praktičnoj obuci u sklopu koje ćemo detaljno i pravilno savladavati bubnjarske tehnike.

Ovu školu mogu pohađati svi uzrasti od 7 do 77 godina.

Predznanje nije neophodno za pohađanje škole.

Škola se održava utorak i petak od 18:30 do 20:00 sati.

Svaki polaznik/ca popunjava upisni list kojim izjavljuje da su svi navedeni podaci tačni i da je upoznat sa planom i programom škole.
Nakon završetka škole bit će organizirana izložba radova, i postoji mogućnost (u toku trajanja škole) da se učestvuje na radionicama i ostalim manifestacijama u organizaciji ustanove.

PREDAVAČ

Sead Avdić , profesionalni bubnjar , rođen u Sarajevu. Bio je član mnogih rok grupa kao što su COD, SENAD od BOSNE, AMBASADORI , REZONANSA , TEŠKA INDUSTRIJA itd. Od 2002. - 2015. svirao je u grupi Mostar Sevdah Reunion. Radio  je kao studijski muzičar i od 1996 godine zaposlen je u MP RTVBIH.

Popunite online elektronsku prijavu

Budi i ti dio našeg centra!

X