Škola crtanja i slikanja za djecu i mlade

//Škola crtanja i slikanja za djecu i mlade
Škola crtanja i slikanja za djecu i mlade 2020-01-15T02:27:55+02:00

Project Description

Pohađajući našu školu umjetnosti djeca, mladi i odrasli ulaze u neistražene predjele emocija, procesa, boja s ciljem poticanja onog najboljeg  kroz odgoj iz oblasti umjetnosti.

U školi umjetnosti radi se u ugodnom ambijentu koji upotpunjuje muzika, gdje se svaki polaznik/ca potiče na izražavanje sebe kroz umjetnost. Polaznici/ce škole kroz nadahnuto stvaranje usvajaju, ne samo razne tehnike rada, već i koncentraciju te razvijaju sposobnost pronalaženja alternativnih rješenja i razmišljanja.

Djeca istražuju i otkrivaju svijet oko sebe i na taj način razvijaju osjećaj sigurnosti, jačaju samopouzdanje, samostalnost i samokontrolu. Kroz inovativan program škole djeca razvijaju kreativnost i maštu, stiču nova prijateljstva, a mi smo tu da ih potičemo i uvažavamo. Naša likovna škola nudi odgovor na dječija pitanja – kako slikati, crtati, kako oblikovati i kako se umjetnički izražavati bez straha, stvarajući vlastita likovna djela upoznavajući se sa crtačkim, slikarskim i vajarskim tehnikama.

Cijena ove škole je 60 KM mjesečno.

Program za djecu i mlade obuhvata sljedeće oblasti

  • Kurs crtanja
  • Kurs slikarstva
  • Kurs vajarstva i keramike
  • Craft radionice

Djeca od 7 do 17 godina.

Predznanje nije neophodno za pohađanje škole.

Škola se održava ponedjeljkom i srijedom od 18:00 do 19:00 sati.

Svaki polaznik/ca popunjava upisni list kojim izjavljuje da su svi navedeni podaci tačni i da je upoznat sa planom i programom škole.
Nakon završetka škole bit će organizirana izložba radova, i postoji mogućnost (u toku trajanja škole) da se učestvuje na radionicama i ostalim manifestacijama u organizaciji ustanove.

PREDAVAČI

Merima Pirija, rođena 02.07.1994. godine u Konjicu, gdje završava Osnovnu školu, nakon čega upisuje Srednju školu Primjenjenih umjetnosti u Sarajevu, na odsjeku primjenjeno slikarstvo.

Prvi ciklus studija na  Akademiji Likovnih Umjetnosti na odsjeku slikarstvo završava sa priznanjem nagrada od Univerziteta u Sarajevu (Srebrena značka). U Toku studija učestvuje na više grupnih izložbi i studentskih projekata te jednoj samostalnoj izložbi.

Od društveno korisnih projekata izdvajaju se volonterski rad  na  Sarajevo Film Festival-u ,Kid's Festival-u, Sarajevo (BiH) ;EYOF- European Youth Olympic Festival – Asistent of Venue menager for transport, 2016. – Turnir društvenih inovacija M-Zona, Fondacija Mozaik, Sarajevo , Učesnica Likovne Kolonije – Youth Art Movement, Blagaj BiH,  Organizatorica Likovne kolonije u Konjicu, Udruženje Vrtaljca, Likovna kolonije STARA BOSNA, Organizator Preporod Zenica, Vranduk  BiH. 

Trenutno angažovana u nastavi kao prof. Likovne kulture, i apsolvent na postdiplomskom studiju Akademija Likovnih umjetnosti, odsjek slikarstvo, te void umjetnički atelje EdusKreativus

Hanna Dujmović rođena je 16. juna 1994. godine u Sarajevu, Bosna i Hercegovina.

Od 2012 – 2014. godine pohađa vajarsku klasu priznatog sarajevskog umjetnika i profesora Hasana Haljevca. Završnu godinu školovanja pohađala je u klasi profesorice i akademske kiparke Lejle Čehajić.

Po završetku Srednje škole primijenjenih umjetnosti odlučuje upisati Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu, odsjek kiparstvo.

Od 2015. godine pohađa kiparstvo u klasi profesora Mirsada Šehića u pratnji asistenata Darka Stanića. Kiparsko iskustvo stekla je radom sa materijalima kao što su glina, gips, drvo, metal, kamen.

  1. godine odabrana je kao jedna od predstavnica projekta ‘’Atelje na otvorenom’’ koji se održao na mostu Festina Lente ispred Akademije likovnih umjetnosti.

Na drugoj godini studija neki od radova izloženi su u prostorijama Rektorata Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Popunite online elektronsku prijavu

Budi i ti dio našeg centra!

X