Škola gitare

//Škola gitare
Škola gitare 2018-10-01T09:35:53+02:00

Project Description

Općenito o kursu

Zanima vas muzika i sviranje gitare a ne znate od kuda i kako početi?

Mi ćemo Vam pokušati pomoći kako najbolje i najpravilnije započeti sa sviranjem gitare. Najbitnije je strpljenje (vidjet ćete da ga često spominjemo, a nakon nekog vremena shvatiti ćete zašto). Na nastavi ćete naučiti osnove pravilnog rukovanja i sviranja gitare.

Sadržaj kursa

Upis u školu gitare vrši se tokom cijele školske godine. Cilj nastave je tehnička i teoretska obuka polaznika (učenje notnog teksta, akorda, pravilnog držanja instrumenta, gitarskih tehnika, pjesama, kompozicija itd.). Polaznici imaju mogućnost sami da izaberu pravac u kojem žele da se usmjere (pop, rock, klasika …). Škola održava dva časa sedmično po sat vremena. Nastava je grupnog karaktera:

  1. Grupa početnici
  2. Grupa napredna
  3. Grupa koncertna (polaznici koji su spremni za javne nastupe)

Sve grupe drže zajedničke koncerte na kraju decembra i maja mjeseca.

Učenje gitare je posebno i zabavno iskustvo. Sa pravim lekcijama svi mogu brzo napredovati i postati odličan gitarista, ali da biste uspjeli potrebna je pravilna metoda učenja i najvažnije  potrebno je biti fokusiran u ono što učite.

Uzrast polaznika

Nemamo dobnu granicu za naše polaznike. Uspješno podučavamo djecu, mlade i odrasle.

POTREBNO PREDZNANJE

Našu školu možete upisati ukoliko ste i početnik bez ikakvog predznanja.  Prilikom upisa, dogovaramo Vaš cilj i slušamo Vaše želje kako bi u što kraćem vremenu što više napredovali.

TERMINI ODRŽAVANJA

Škola traje od septembra do juna sa dva časa sedmično u trajanju od 60 minuta. Polaznici su podijeljeni po grupama a termini održavanja su: ponedjeljak od 20 do 22 sata, srijeda i četvrtak od 19 do 21 sat. Svaki polaznik popunjava upisni list kojim se izjavljuje da su svi navedeni podaci tačni i da je upoznat sa planom i programom škole.

PREDAVAČ

Adnan Alagić rođen je 1990. godine u Bihaću gdje završava Osnovnu i Srednju muzičku školu u klasi nastavnice Indire Sivić i profesorice Medine Arnautović. Diplomirao je 2014. godine na Muzičkoj akademiji u Sarajevu u klasi prof. Alexander Swetea. Dobitnik je internacionalnih nagrada u Sarajevu, Omišu, Skoplju, te nagrada na Federalnom takmičenju. Član je Sarajevo guitar quarteta s kojim je odsvirao niz koncerata u Sarajevu, Mostaru, Nikšiću, Zenici, Bihaću, Omišu itd.