Škola gitare

//Škola gitare
Škola gitare 2019-08-25T23:31:35+02:00

Project Description

Često se kaže da muzika umiruje dušu.  Slušanje muzike ima brojne prednosti ali učenje sviranja instrumenta može biti još korisnije. Sviranje gitare predstavlja sjajan način da se izrazite i posvetite nečemu što volite.  Zahtijeva strpljenje, upornost i predanost.

Klasična koncertna gitara predstavlja muzički instrument širokih izražajnih mogućnosti. Savremena izvođačka tehnika na ovom instrumentu obiluje različitim zvučnim elementima od kojih najznačajnije mjesto zauzima proizvođenje i oblikovanje tona.

Mi ćemo vam pomoći da najbolje i najpravilnije započnete sa sviranjem gitare! Na nastavi ćete naučiti osnove pravilnog rukovanja i sviranja gitare.

Sa nama otkrijte zašto je gitara prijatelj koji vas neće iznevjeriti!

Cilj nastave je tehnička i teoretska obuka polaznika (učenje notnog teksta, akorda, pravilnog držanja instrumenta, gitarskih tehnika, pjesama, kompozicija itd.). Polaznici imaju mogućnost sami da izaberu pravac u kojem žele da se usmjere (pop, rock, klasika …).

Nastava se održava dva puta sedmično i grupnog je karaktera:

  1. Početna grupa
  2. Napredna grupa
  3. Koncertna grupa (polaznici koji su spremni za javne nastupe)

Sve grupe drže zajedničke koncerte dva puta godišnje.

Učenje gitare je posebno, zabavno ali i zahtjevno iskustvo. Da biste postali dobar gitarista, potrebna je pravilna metoda učenja i velika fokusiranost na ono što učite.

Uspješno podučavamo djecu, mlade i odrasle. Svaki polaznik popunjava upisni list kojim se izjavljuje da su svi navedeni podaci tačni i da je upoznat sa planom i programom škole.

Naš kurs možete upisati bez ikakvog prethodnog muzičkog predznanja.  Prilikom upisa, zajednički postavljamo ciljeve prema vašim željama kako bi u što kraćem vremenu što brže napredovali.

Nastava će se održavati dva puta sedmično a termini će biti naknadno objavljeni početkom mjeseca septembra.

PREDAVAČ

Adnan Alagić rođen je 1990. godine u Bihaću gdje završava Osnovnu i Srednju muzičku školu u klasi nastavnice Indire Sivić i profesorice Medine Arnautović. Diplomirao je 2014. godine na Muzičkoj akademiji u Sarajevu u klasi prof. Alexander Swetea. Dobitnik je internacionalnih nagrada u Sarajevu, Omišu, Skoplju, te nagrada na Federalnom takmičenju. Član je Sarajevo guitar quarteta s kojim je odsvirao niz koncerata u Sarajevu, Mostaru, Nikšiću, Zenici, Bihaću, Omišu itd.

Popunite online elektronsku prijavu

Budi i ti dio našeg centra!

X