Osnove upravljanja web sadržajem – WordPress

//Osnove upravljanja web sadržajem – WordPress
Osnove upravljanja web sadržajem – WordPress 2019-08-25T23:21:28+02:00

Project Description

Iz godine u godinu potreba za web developerima i osobama koje su sposobne da kreiraju, uređuju i održavaju web stranice raste, a ovo zanimanje spada u najprofitabilnija i najtraženija na tržištu rada.

Kako bi zadovoljili ovu potrebu te na neki način uveli polaznike u svijet web dizajna i razvoja web stranica osigurali smo kurs WordPress-a koji vam omogućava da steknete korisna i praktična znanja.

Za WordPress smo se odlučili jer je to jedan od najpopularnijih alata za pisanje blogova, i izradu web stranica što svakom korisniku olakšava postavljanje svojih tekstova, slika i multimedijalnih sadržaja. Činjenica da je na ovoj platformi urađeno 33% web stranica u svijetu dovoljno govori o ovom sistemu za upravljanje web sadržajem poznatijem kao Content Management System (CMS).

WordPress se ne koristi samo za blogove, nego i za čuvanje informacija koje mogu lako ažurirati a jedna od glavnih njegovih prednosti jeste upotreba tema i dodataka koji mogu značajno da promjene izgled i funkcionalnost web stranice u vrlo kratkom roku.

Kurs obuhvata sljedeće oblasti:

 • Uvod ne napomene općenito o web stranicama
 • Instalacija WordPressa i prvi koraci
 • dodavanje i uređivanje sadržaja
 • postavke web stranice
 • rad sa medijskim zapisima
 • unos i oblikovanje tekstova
 • svrstavanje objava
 • optimizacija za web pretraživače (SEO)
 • rad u timu
 • komunikacija unutar WordPressa
 • komunikacija s drugim sistemima

Učenici srednjih škola i studenti sa prebivalištem na području Općine Centar Sarajevo.

Kako bi kandidati mogli nesmetano da pohađaju ovaj kurs, neophodno je osnovno poznavanje rada na računaru.

Ukupno trajanje kursa je 3 mjeseca a održava se dva puta sedmično u trajanju od po 3 sata. Nakon završetka svih predviđenih oblasti, polaznici polažu finalni test koji ima maksimalan broj od 100 bodova. Za uspješno polaganje testa a samim tim i završavanje kursa potrebno je da polaznici imaju više od 60 bodova.

Termini kursa su ponedjeljak i srijeda od 18.00 do 21.00 sat, a namijenjen je učenicima srednjih škola i studentima sa prebivalištem na području Općine Centar Sarajevo.

PREDAVAČ

Adis Mlinarić je dugogodišnji predavač u našem centru. Rođen je 21.07.1982. godine. Srednju školu završava u Bugojnu i upisuje Elektrotehnički fakultet u Sararajevu kojeg završava u roku. Asistent je na nekoliko predmeta na fakultuetu za Saobraćaj i komunikacije u Sarajevu na odsijeku za Kompjuterske i informacione tehnologije i to na trećoj godini dodiplomskog studija i prvoj godini postdiplomskog studija.

Popunite online elektronsku prijavu

Budi i ti dio našeg centra!