Čarolija jazza: Ansambl ‘’Dusha Connection’’ oduševio publiku u Jelićevoj

Podijelite ovu vijest

U čarobnoj atmosferi dvorane Jelićeve, u ponedjeljak, 24. juna, održan je koncert austrijskog jazz ansambla ‘’Dusha Connection’’. Uz podršku Austrijskog kulturnog foruma Sarajevo, Esad Halilović na bubnjevima, Urs Hager na klaviru i Clemens Rofner na kontrabasu zajedno su kreirali muzičku čaroliju koja je očarala prisutne.

Pored njih, na pozornici se pojavila i umjetnica Alena Baich, čije su virtuozne izvedbe na violini dodatno obogatile večer.

Ansambl je svojim impresivnim izvedbama osvojio srca publike širom svijeta, imajući priliku nastupati na najrenomiranijim jazz festivalima od Hong Konga do Kube. Njihov nedavni album “Outside” je remek-djelo koje na jedinstven način interpretira poznate teme Erika Satiea kroz prizmu njihovog osobenog jazz izraza.

Njihov zvuk je dubok, bogat zanosnim melodijama, virtuoznim solima i eksperimentalnim pristupima, stvarajući muzičko iskustvo koje istovremeno evocira prošlost i otvara vrata budućnosti. Koncert je sjedinio balkanske korijene s raznolikošću jazz tradicije, ostavljajući publiku zapanjenu i inspiriranu.

Ovaj događaj je još jednom potvrdio ‘’Dusha Connection’’ kao vrhunske umjetnike koji svojom strašću i talentom postavljaju nove standarde u svjetskoj jazz sceni, ostavljajući jak utisak na sve prisutne.

Povezane novosti