Ljetna škola filma i montaže

0 week
0 Polaznika

Ljetna škola filma i montaže

Ljetna škola filma i montaže

Opis škole

Ukoliko vas je oduvijek privlačila montaža audio i video sadržaja, ova ljetna škola vam pruža priliku da uđete u svijet filma i montaže. Pažnja ove škole bit će usmjerena ka kratkoj historiji filma i montaže, osnovama montaže, vizuelnom opažanju i slično.

Škola je prilagođena različitim nivoima znanja, što znači da ćete, bez obzira na vještine sa kojima dođete na prvo predavanje, moći savladati cjelokupno gradivo.

Polaznici škole bit će u prilici da se upoznaju sa historijom filma i lekcijama koje će obrađivati sve funkcije programa za montažu: od unosa materijala u računar, osnovne obrade audio i video sadržaja, efekata i grafičke obrade, pa sve do kreiranja kompletnog videozapisa, odnosno njegovog eksportovanja.

S obzirom da se radi o početnom kursu koji od polaznika ne zahtijeva predznanje, radi lakšeg usvajanja novih vještina cjelokupno gradivo je podijeljeno u dva dijela i to:

  • Teoretski dio nastave
  • Praktični dio nastave

Predavači koji iza sebe imaju višegodišnje iskustvo će vam kroz razne primjere objasniti osnovne i složene radnje, kao i postupke u produkciji video materijala. Poseban fokus škole je na upotrebi programa za potrebe video montaže, produkcije zvuka, kreiranja grafika i video efekata.

Tokom ljetne škole imati ćemo priliku da ugostimo bosanskohercegovačke režisere, glumce i novinare, kako bi svoje iskustvo i znanje prenijeli polaznicima kursa.

Obrađivat će se sljedeći elementi:

  1. Uvod u svijet filma
  2. Osnove montaže
  3. Vizualno opažanje
  4. Kadar
  5. Kretanje kamere i montaža
  6. Oblici montaže

Radionice su namijenjene djeci koja imaju 12 i više godina.

 

Ljetna škola filma i montaže počinje sa realizacijom u julu mjesecu, a termini održavanja će biti dogovoreni na prvom času koji će se održati 02.07. u 12 sati u prostorijama JU CKM na adresi Jelića 1.

 
 

Prijavite se u školu

 
Curriculum is empty

Ocjene

Prosječna Ocjena

0
(0 ocjena)

Pregled Ocjena

0
0
0
0
0
Cijena 50.00KM
Predavač CKM Redakcija
Trajanje 0 sedmica
Broj polaznika 0 polaznika
Jezik Bosanski
Početak Uto od 18:00h
X