Mozgaonica

Mozgaonica

Mozgaonica

Opis kursa

Mozgaonica – pametna radionica potiče razvijanje vještina rješavanja problema, donošenja odluka, kritičkog razmišljanja i timskog rada uz pomoć drvenih edukativnih igračaka, metodom PDT (Play, Discuss, Transfer), koja djecu podstiče da kreativno razmišljaju, logički zaključuju, vježbaju koncentraciju, pažnju te razvijaju saradničke odnose i timski rad. Na taj način, stečena znanja i vještine pomažu djeci u savladavanju školskog gradiva i životnih izazova koji su pred njima.

Također, pametnim igrama koje privlače djecu, odvlačimo ih od prekomjernog konzumiranja multimedijskih sadržaja.

Radionice su namijenjene djeci uzrasta od 4 do 12 godina. Predznanje nije neophodno za pohađanje radionice.

  • Za mlađi uzrast (4-7 godina starosti) predviđene su Tangram radionice u trajanju od 2 sata jednom sedmično i bazirane su na elementima opismenjavanja i upoznavanja početnih matematskih pojmova.
  • Za stariji uzrast (8-12 godina starosti) pripremili smo program Mape uma u trajanju od dva sata jednom sedmično i bazirane su na elementima učinkovitijeg učenja, trajnosti znanja, propitivanja sadržaja, eksperimentisanja te razvoja prezentacijskih vještina.

Djeca će imati priliku stimulirati svoj mozak i održavati ga u “kondiciji” kroz igru i zabavu, a stručno osoblje će im pružati podršku i pomoć u rješavanju zadataka, igara i primjene naučenog u svakodnevnom životu.

Polaznici radionica će biti raspoređeni u grupe:

  • Radionice za mlađi uzrast (4-7 godina) će se održavati utorkom od 18 do 20 sati i subotom od 10-12 sati, na našoj adresi Jelića 1.
  • Radionice za stariji uzrast (8-12 godina) će se održavati četvrtkom od 19-21 sati i subotom od 12-14 sati, na našoj adresi Jelića 1.

Prijavite se na kurs

 
Curriculum is empty

Ocjene

Prosječna Ocjena

0
(0 ocjena)

Pregled Ocjena

0
0
0
0
0
Cijena 50.00KM
Predavač CKM Redakcija
Trajanje 12 sedmica
Broj polaznika 0 polaznika
Jezik Bosanski
Početak uto od 18:00h
X