Računarska grafika

8 week
15 Lekcija

Računarska grafika

Računarska grafika

Opis kursa

Ovaj kurs ima prvenstveni cilj da polaznike uputi u osnovne tehnike i alate koji se koriste u računarskoj grafici te da polaznici nakon završenog kursa znaju koristiti naučene tehnike i aplikacije u praktične svrhe. Pored namjere da se mladim ljudima i polaznicima na što bolji i efikasniji način prenese znanje iz ovog područja, kurs omogućava kandidatima da otkriju svoje afinitete prema određenim segmentima u ovoj oblasti koje do tada možda uopće nisu ni poznavali. Kurs zasnivamo na velikom broju praktičnih primjera tako da polaznici u vrlo kratkom roku pokazuju prve rezultate što svakako bude dodatni motiv za nastavak izučavanja ove oblasti.

Polaznici će u toku kursa da savladaju osnove Adobe Photoshop alata. To je trenutno najpopularniji i profesionalni alat za obradu fotografije. Zahvaljujući svojim vrhunskim performansama, izuzetnim mogućnostima za obradu slike, kao i intuitivnom korisničkom radnom okruženju, Photoshop predstavlja mjerilo savršenstva u domenu digitalne obrade slika.  To je neophodan alat za svakog dizajnera, bez koga je praktično nemoguće baviti se profesionalno dizajnom, fotografijom i izradom digitalnih umjetničkih slika. 

Ukoliko se već bavite, ili se tek namjeravate da uđete u svet grafičkog i web dizajna, ili fotografije, zahvaljujući Photoshopu moći ćete da svoje ideje uspješno prenesete na svaki medij. Polaznici kursa Adobe Photoshop će, između ostalog, naučiti kako da naprave koriguju, poboljšaju i mijenjaju digitalne fotografije, kreiraju naslovne strane i plakate, i pripreme slike za štampanje i web. Savladati će efikasno retuširanje fotografija korištenjem naprednih alatki kao i automatizaciju zadataka putem Photoshop akcija.

U 15 dobro isplaniranih lekcija, korak po korak, naučiti ćete osnovne tehnike rada sa ovim programom, a kroz veliki broj praktičnih vježbi savladati ćete kako da stečeno znanje primijenite u praksi.

Predavanja se održavaju dva puta sedmično po dva školska časa, što je ukupno 16 časova plus dva sata za polaganje finalnog ispita. Nakon završenog kursa, polaznici koji zadovolje završni test, samostalno mogu da obrađuju fotografije ali i da samostalno prave vizit karte, plakate, roll up banere, web banere i reklame i slično.

Kurs Računarske grafike je namijenjen učenicima i studentima a za pohađanje istog neophodno je poznavanje osnova rada na računaru.

 

Prijavite se na kurs

  User Avatar
  Dugogodišnji predavač u našem centru. Rođen je 21.07.1982. godine. Srednju školu završava u Bugojnu i upisuje Elektrotehnički fakultet u Sararajevu kojeg završava u roku. Asistent je na nekoliko predmeta na fakultuetu za Saobraćaj i komunikacije u Sarajevu na odsijeku za Kompjuterske i informacione tehnologije i to na trećoj godini dodiplomskog studija i prvoj godini postdiplomskog studija.

  Ocjene

  Prosječna Ocjena

  0
  (0 ocjena)

  Pregled Ocjena

  0
  0
  0
  0
  0
  Cijena Free
  Predavač Adis Mlinarić
  Trajanje 8 sedmica
  Broj lekcija 15
  Jezik Bosanski
  Početak Pon. - Sri. od 19:00h