Škola bubnjeva

0 week
0 Polaznika

Škola bubnjeva

Škola bubnjeva

Opis kursa

Bubnjevi pripadaju skupini muzičkih udaračkih instrumenata. Bubnjarski komplet u većini slučajeva čine: bas bubanj, doboš, tomovi, činele i ostale dodatne udaraljke. Postavljen je tako da ga svira jedna osoba, odnosno bubnjar, koji sjedi na bubnjarskoj stolici. Bubnjevi se koriste u većini muzičkih žanrova : jazz, rock, pop , hip hop, klasična muzika , i još drugih muzičkih stilova. Bunjar koristi palice ili metalne metlice, kojima udara po opni pojedinog elementa ili po činelama, kako bi stvorio vibraciju odnosno zvuk. Palice dolaze u različitim težinama i veličinama. U većini slučajeva se izrađuju od drveta, a u novije vrijeme ponekad i od plastike. Jedini element po kojem se ne udara palicama je bas bubanj, za kojeg se koristi pedala sa batićem. Pedalu također ima i element po nazivu fus (eng : ” hi – hat “) , sa kojim se vrši funkcija podizanja gornje činele i udaranja gornje činele o donju. Najveći razvoj bubnjarskog kompleta dogodio se pojavom bubnjara Ringo Starr iz grupe The Beatles, kada je na američkoj televiziji svirao Ludwigov komplet i time pokrenuo popularizaciju bubnjeva.

Plan rada će biti prilagođen svim našim polaznicima kako onima koji se prvi put susreću sa ovim instrumentom tako i  onima koji već imaju određeno bubnjarsko iskustvo. Nastava će se bazirati na teorijskoj i praktičnoj obuci u sklopu koje ćemo detaljno i pravilno savladavati bubnjarske tehnike.

Cijena ove škole je 50 KM mjesečno, a prvi mjesec je besplatan!

Ovu školu mogu pohađati svi uzrasti od 7 do 77 godina. Predznanje nije neophodno za pohađanje škole. 

 

Škola se održava utorkom i petkom od 18:30 do 20:00 sati.

Svaki polaznik/ca popunjava upisni list kojim izjavljuje da su svi navedeni podaci tačni i da je upoznat sa planom i programom škole.

Nakon završetka škole bit će organizirana izložba radova, i postoji mogućnost (u toku trajanja škole) da se učestvuje na radionicama i ostalim manifestacijama u organizaciji ustanove.

Prijavite se na kurs

   
  Curriculum is empty

  Ocjene

  Prosječna Ocjena

  0
  (0 ocjena)

  Pregled Ocjena

  0
  0
  0
  0
  0
  Cijena 50.00KM
  Predavač CKM Redakcija
  Trajanje 0 sedmica
  Broj polaznika 0 polaznika
  Jezik Bosanski
  Početak Uto. i Pet. od 18:30h