Škola crtanja i slikanja sa Irfanom Hozom

12 week
0 Polaznika

Škola crtanja i slikanja sa Irfanom Hozom

Škola crtanja i slikanja sa Irfanom Hozom

Opis škole

Škola crtanja i slikanja pod rukovodstvom ovog velikog umjetnika pružit će odgovore na sva likovna pitanja – kako uraditi kvalitetan crtež, kako slikati, oblikovati i kako se umjetnički izražavati bez straha, stvarajući vlastita likovna djela i upoznavajući se sa svim tehnikama. Irfan Hozo je svoje ogromno pedagoško znanje i iskustvo odlučio prenijeti na sve generacije i one koji žele da se uključe u rad ove škole koja će se održavati u ateljeu umjetnika, što će svim polaznicima biti dodatni poticaj u radu. 

Predznanje nije neophodno za pohađanje aktivnosti, a mjesečna cijena će iznositi 60 KM mjesečno.

Nakon završetka određenog ciklusa bit će organizirana izložba radova, uz mogućnost učestvovanja na radionicama i ostalim manifestacijama u organizaciji Ustanove.

Upišite se u školu

   
  Curriculum is empty
  User Avatar
  Irfan Hozo je rođen 15. decembra 1957. u Sarajevu. Nakon završene Prve gimnazije, upisuje studij na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu (Nastavnički smjer) gdje je stekao zvanje profesora likovne umjetnosti. Na ALU Sarajevo 2006. godine napisao magistarski rad na temu „Techne kao kreativna dimenzija grafičkog izraza“ i stekao zvanje Magistar grafike. Od 1987. godine priznat mu je status slobodnog umjetnika. Izlagao je na mnogim samostalnim izložbama u Beču, Rimu, Madridu, Granadi, S. Sabastijanu, Eibaru, Trentu, Dubrovniku, Subotici, Zemunu, Senju, Cetinju, Zenici… Pored brojnih samostalnih izložbi, izlagao je na mnogim grupnim izložbama u galerijama Evrope i svijeta. Dva puta je izabran za predsjednika Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine. Dobitnik mnogobrojnih priznanja i nagrada kako na prostoru BiH tako i šire, od kojih izdvajamo od kojih ističemo medalju za najbolju grafiku na drugim po redu Svjetskim umjetničkim igrama, koje su održane u periodu od 1. do 9. septembra u Bratislavi u Slovačkoj, 2015. godine, uz učešće 57 zemalja. Izložbom ''Portreti grada'' obilježio je četrdeset godina profesionalnog bavljenja umjetnošću. Imajući u vidu njegov cjelokupni opus, možemo reći da se sa podjednakom strašću predaje i crtežu i slikarstvu i grafici.

  Ocjene

  Prosječna Ocjena

  0
  (0 ocjena)

  Pregled Ocjena

  0
  0
  0
  0
  0
  Cijena 60.00KM
  Predavač Irfan Hozo
  Trajanje 12 sedmica
  Broj polaznika 0 polaznika
  Jezik Bosanski
  Početak Pon. i Sri. od 19:15h