Slajder2000x1200JaBosanac

Komedija „Ja, Bosanac“

O događaju

Jelića 1, Sarajevo
  • Cost: $10.00
  • Total Slot: 100
  • Booked Slot: 0
Book Now

You must login before register event.

U ponedjeljak, 01. marta 2021. godine sa početkom u 20:00 sati na teatarskoj sceni Jelićeva će biti izvedena predstava „Ja, Bosanac“, komedija iz provjerenog pera popularne spisateljice Indire Kučuk-Sorguč koja je prepoznata u široj javnosti po hit pozorišnim predstavama «Ja, mahaluša», «Ja, mahalac» i «Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac».

U Bosni je danas sve manje Bosanaca, onih endemskih primjeraka koji zbijaju šale na svoj račun i žive tako da nikom s njima nije tijesno.  Lik Bosanca je lik zbunjenog čovjeka, koji je sve samo nije srednjak. Hoda po tankoj žici između eksplozivnosti i malodušja. On sve što radi radi iz inata i prkosa. U inat svima a protiv sebe.

U ovoj komediji pratimo Bosanca koji ima mišljenje o svemu, a nigdje nije prispio. Sve zna a nema rezultata. Kivan je na Evropu, nogometnu reprezentaciju, žene, djecu, pse, strance, Arape, dijasporu, politiku, muzikante prevarante, trendove… na sve. Jedino ludo voli svoju Bosnu i na pjesmu o Bosni on lomi čaše. U pogledu na žene on je izričit: samo tri žene su za volit, pazit i mazit ( majka, žena i kćerka – ona koja ga je rodila, ona koja mu je rodila i ona koju je rodio), a sve druge su za trošit. U njega važi tri P: Pojest, popit i poklopit!

Ulaznice po cijeni od 10 KM možete kupiti u JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (ulica Jelića 1), radnim danima u terminima od 10 do 12 sati i od 16 do 20 sati, kao i subotom od 11 do 14 sati.

Broj mjesta je ograničen a predstava će biti odigrana uz poštivanje svih propisanih mjera stožera i upotrebu adekvatnih zaštita. 

Dodatne informacije i rezervacije na telefone: +387 33 232 594+387 33 232 595, putem Facebooka ili putem forme za rezervacije u nastavku.