per mathisen pozivnica

Per “Bass Viking” Mathisen

O događaju

Jelića 1, Sarajevo
  • Cost: Besplatno
  • Total Slot: 0
  • Booked Slot: 0

This event has expired

Kraljevina Norveška već 25 godina ustrajno i prijateljski pomaže BiH. Misija Norveške narodne pomoći u Bosni i Hercegovini počela je još davne 1993. godine, a tokom tih godina pomagali su izbjeglicama, obnovi naselja, razvoju civilnog društva i medija te humanitarnom deminiranju. Tim povodom, Norveško veleposlanstvo u Sarajevu organizovat će niz poslovnih skupova, kulturnih događaja i mnogih drugih aktivnosti kojima se slave izvrsni bilateralni odnosi između dvije zemlje, pod nazivom ”25 godina Norveške u BiH”.

U velikoj sali Centra kulture i mladih biće održan koncert Per “Bass Vikinga” Mathisena i njegovog benda u subotu, 9. oktobra/listopada u 19:00 sati, Jelića 1, Sarajevo. Od umjetnika koji će nastupiti najavljujemo sjajnog Hansa Mathisena, norveškog jazz gitaristu, koji se školovao na Jazz programu u muzičkom konservatoriju u Trondheimu, poznatom po nadahnutim nastupima sa Patom Methenyem i Wesom Montgomeryjem.

Pored Hansa, kvintet koji će se predstaviti sarajevskoj publici sačinjavaju vrhunski umjetnici Tatjana Topić, Adis Sirbubalo i Amar Češljar. Budući da je broj osoba ograničen u skladu s mjerama Covid-19, molimo vas da vaše prisustvo na koncertu prijavite putem web stranice CKM (www.centarkulture.ba).

S poštovanjem,

Norveško veleposlanstvo i JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo

Rezervacije ulaznica