Četvrta izvedba predstave “Prah”

//Četvrta izvedba predstave “Prah”
Loading Events
  • Ovaj događaj je završen.

Nakon što smo u rekordnom roku rasprodali sve ulaznice za tri izvedbe predstave “Prah”, drama mađarskog autora Györgya Spiróa u režiji Miralema Zupčevića, JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo Vam sa zadovoljstvom najavljuje i četvrtu izvedbu koja će se odigrati 14.11.2019. godine sa početkom u 20:00 sati!

Predstava Prah, novi projekat Altteatara u koprodukciji sa Centrom za kulturu Općine centar Sarajevo, premijerno će biti izvedena 31. oktobra na teatarskoj sceni Jelićeva – CKM.

Dramu „Prah“ mađarskog autora Györgya Spiróa, režira Miralem Zupčević, a u glavnim ulogama bračnog para koji živi na rubu materijalne i moralne egistencije publika će gledati dvoje vrsnih glumaca: Gordanu Boban i Mirsada Tuku.

Ova drama sa elementima komedije, u kojoj se jedna obična porodica svakodnevno suočena sa siromaštvom i čamotinjom, iznenadno susreće sa neočekivanim bogatstvom – glavnim dobitkom na lotu, donosi mnogo samorazotkrivanja. Likovi prolaze kroz katarzu koja im pomaže da otkriju vlastitu suštinu, kao i suštinu međusobnog odnosa.

„Naša postavka ovog vrlo popularnog dramskog teksta je specifična po tome što je akcenat na glumačkoj igri, na filigranski građenim karakterima koje nose dvoje vrsnih glumaca. U svemu tome značajnu ulogu ima i to što je režiser predstave Miralem Zupčević, po vokaciji i sam glumac te profesor glume“, kazao je Slaven Vidak, direktor produkcije Altteatar i najavio kako publiku očekuje čitava paleta emocija, iskrene tuge ali i smijeha.

Pa iako svi znamo da „para vrti tamo gdje burgija ne može“ u ovoj predstavi će biti postavljeno pitanje da li zaista novac može riješiti naše istinske probleme.

Scenografiju i kostimografiju potpisuje Adisa Vatreš, muziku Irena Popović Dragović, a dizajn plakata Naida Begović Čelik.

Predstava:
“Prah” autora Gyorgy Spiro

Igraju:
Gordana Boban i Mirsad Tuka

Režija:
Miralem Zupčevič

Scenografija i kostimografija:
Adisa Vatreš Selimović

Muzika:
Irena Popović Dragović

Dizajn plakata: Naida Begović Čelik

TERMIN: 14.11.2019. u 20:00 sati.
TEATARSKA SCENA JELIĆEVA, Jelića 1

Ulaznice po cijeni od 10 KM i 15 KM (prva četiri reda), možete rezervirati putem naše web stranice, Facebook-a ili pozivom na telefonski broj: 033 232 595!
Vaš CKM!

X