Faces – jedinstvena izložba fotografija Vanje Lisac

//Faces – jedinstvena izložba fotografija Vanje Lisac
Loading Events
  • Ovaj događaj je završen.

Radovi su nastali tokom posljednjih par godina, a rezultat su kreativnosti i velikog entuzijazma umjetnice i ekipe njenih stalnih saradnika. Inspiraciju su našli u modnim trendovima, filmu, muzici, zanimljivim pričama…u svemu što ih okružuje.

Radilo se često sa materijalima koje susrećemo svakodnevno, a koje bi teško mogli povezati sa modom. Brašno, šećer, celofan, plastelin, samo su neki od proizvoda koji su pred Vanjinim objektivom dobijali jednu sasvim novu vrijednost.

Nadahnuti saradnici, svako u svom segmentu, maksimalno su dali svoj doprinos, a rezultat toga su prave umjetničke fotografije.
Većina ovih radova su prepoznatljivi po atmosferi koja je pomalo mračna, mistična i intrigantna, a tom utisku poseban pečat daju adekvatan make up i frizure. Kreacije, zabilježene u pravom momentu, sve vještine Vanje Lisac da se poigra sa svjetlom i bojama dolaze do izražaja. Finalni proizvod su čudesne, avangardne fotografije koje nam svima daju novu temu za razmišljanje.

Dio ove izložbe i tima su:
Maja Talović, Ensar Dervišbegović, Renata Ponjević, Aleksandra Loverich, Nermina Varešanović, Kaftan, Neira Sinanbašić, Ljiljana Majkić, Merima Ramadanović, Sadžida Tulić, Saša Radulović, Marija Suković, Aida Đapo, Gasha Miladinović, Zlatko Cakić, Božena Lazarević, Nina Kafedžić, Ina Arnautalić, Lana Pašić, Ajla Klico, Sanela Babić, Tijana Dapčević i Goran Lojović.

X