“Ja, Bosanac” na Teatarskoj Sceni Jelićeva

//“Ja, Bosanac” na Teatarskoj Sceni Jelićeva
Loading Events
  • Ovaj događaj je završen.

“Ja, Bosanac” na Teatarskoj Sceni Jelićeva

Nova komedija Indire Kučuk-Sorguč

U ulozi Bosanca Nerman Mahmutović

Za klavirom Negra Čičić u ulozi Bosanke

U petak, 30. oktobra 2019. godine sa početkom u 20 sati na Tatarskoj Sceni Jelićeva (ulica Jelića br. 1) će biti izvedena predstava „JA, BOSANAC“.

O PREDSTAVI:

«Ja, Bosanac» – nova je komedija iz provjerenog pera popularne spisateljice Indire Kučuk-Sorguč koja je prepoznata u široj javnosti po hit pozorišnim predstavama «Ja, mahaluša», «Ja, mahalac» i «Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac».

U Bosni je danas sve manje Bosanaca, onih endemskih primjeraka koji zbijaju šale na svoj račun i žive tako da nikom s njima nije tijesno.  Lik Bosanca je lik zbunjenog čovjeka, koji je sve samo nije srednjak. Hoda po tankoj žici između eksplozivnosti i malodušja. On sve što radi radi iz inata i prkosa. U inat svima a protiv sebe.

U ovoj komediji pratimo Bosanca koji ima mišljenje o svemu, a nigdje nije prispio. Sve zna a nema rezultata. Kivan je na Evropu, nogometnu reprezentaciju, žene, djecu, pse, strance, Arape, dijasporu, politiku, muzikante prevarante, trendove… na sve. Jedino ludo voli svoju Bosnu i na pjesmu o Bosni on lomi čaše. U pogledu na žene on je izričit: samo tri žene su za volit, pazit i mazit ( majka, žena i kćerka – ona koja ga je rodila, ona koja mu je rodila i ona koju je rodio), a sve druge su za trošit. U njega važi tri P: Pojest, popit i poklopit!

Ulaznice po cijeni od 10 KM možete kupiti u Centru kulture i mladih Općine Centar (ulica Jelića br. 1) od 9.00 do 21.00 sat.

Dodatne informacije i rezervacije na telefone: +387 33 232 594, +387 33 232 595 i web stranice www.centarkulture.ba

NAPOMENA: Rezervacija za predstavu vrijedi dva dana.

Rezervišite Vaše karte na vrijeme!

X