Komedija “Ih, kako bih te ja” na teatarskoj sceni Jelićeva

//Komedija “Ih, kako bih te ja” na teatarskoj sceni Jelićeva
Loading Events
  • Ovaj događaj je završen.

KOMEDIJA ”IH, KAKO BIH TE JA” NA TEATARSKOJ SCENI JELIĆEVA

U sklopu manifestacije “Maj mjesec mladih” koja se održava povodom Dana općine Centar Sarajevu, na našoj teatarskoj sceni u Jelićevoj, u subotu 04.05.2019 godine u 19:30 sati će se izvesti predstava Ih, kako bih te ja u režiji Irfana Avdića. Adaptaciju i dramatizaciju su uradili Vuk Marinić i Vedrana Božinović, kostimografiju i scenografiju Adisa VatrešSanja Džeba, a muziku Irfan Avdić. Asistentica kostima je bila Mirzada Kobilić, inscipijent Rade Jagličić, a produkciju je uradila Jasna Ornela Bery. U predstavi igraju: Jasna Ornela Bery, Vuk Marinić i Mario Drmać. Ova spektakularna komedija se izvodi povodom jubileja 40 godina rada i stvaralaštva proslavljene umjetnice Jasne Ornele Bery.

Jasna Ornela Bery je pozorišna, filmska i televizijska glumica, te diplomirana pedagogica. Odigrala je više od 130 uloga (na filmu, u teatru, te na televiziji i radiju). U teatru je odigrala više od 70 naslova. Producirala je i 3 predstave u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu. Snimila je 36 filmova i 16 serija. Učestvovala je na prestižnim svjetskim teatarskim i filmskim festivalima u Sao Paolu, Marseju, Parizu, Kanu, Strazburu, Berlinu, Los Anđelesu, Njujorku, Briselu i Roterdamu. Igrala je u svim važnim teatrima bivše Jugoslavije – u Zagrebu, Beogradu, Skoplju, Ljubljani, Novom Sadu i mnogim drugim. Njeni projekti su nerijetko dobijali nagrade svjetskih festivala. 6 filmova u kojima je igrala su bili kandidati Bosne i Hercegovine za Oskara. Jedna je od ambasadora bosanskohercegovačke kulture.

Ulaz na ovu fantastičnu komediju je besplatan a dodatne informacije možete dobiti putem telefona +387 33 232 595 ili e-mail-a info@centarkulture.ba

DOBRODOŠLI!!!