Koncert sevdaha posvećen velikanu Safetu Isoviću

//Koncert sevdaha posvećen velikanu Safetu Isoviću
Loading Events
  • Ovaj događaj je završen.

U vremenu koje bilježi prekid međugeneracijske komunikacije, nameće se potreba za jednim projektom koji bi evocirao uspomene na umjetnike koji su obilježili jedno vrijeme i prostor u kojem su djelovali. JU CKM u ovoj godini realizirat će projekat ”KULTURA SJEĆANJA”, a  koji govori o kulturnoj baštini Bosne i Hercegovine.

Koncertom sevdaha želimo evocirati uspomenu na Safeta Isovića, umjetnika koji je obilježio jedno vrijeme, i prikazati bosanskohercegovačku kulturu kroz izvođenje sevdalinke. Safet Isović bio je pobjednik mnogih velikih muzičkih festivala, dobitnik Zlatnog mikrofona i oko 35 zlatnih i srebrnih ploča, zatim dobitnik Estradne nagrade BiH i Estradne nagrade bivše Jugoslavije. Dvorane u kojima je održavao solističke koncerte, širom svijeta, bile su prepune kad god je gostovao. Snimio je brojne sevdalinke za arhiv Radio Sarajeva. Bio je aktivan član Udruženja estradnih radnika BiH.

Koncert sevdaha posvećen ovom izuzetnom umjetniku, na kojem će nastupiti Nedžad Salković, Arif Alajbegović, Mirsad Jarović, Bahrija Hadžijalić, Vesna Hadžić, Alma Subašić, Zanin Berbić, Aldijana Dizdarević, biće održan u subotu, 16.03. u velikoj sali JU CKM (ulica Jelića br. 1), u 20 sati.

Gosti koncerta biće Abdulah Sidran i Benjamin Isović. Prije koncerta biće organizovana izložba sa umjetničkim fotografijama ovog velikana.

Cijena ulaznice 10 KM.

Ulaznice možete kupiti u Centru kulture i mladih Općine Centar (ulica Jelića br. 1) od 9.00 do 21.00 sat.

Dodatne informacije i rezervacije na telefone: +387 33 232 594  i +387 33 232 595