Osma izvedba predstave “Prah”

//Osma izvedba predstave “Prah”
Loading Events
  • Ovaj događaj je završen.

Nakon što smo u rekordnom roku rasprodali sve ulaznice za šest izvedbi predstave “Prah”, drama mađarskog autora Györgya Spiróa u režiji Miralema Zupčevića, JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo Vam sa zadovoljstvom najavljuje i osmu izvedbu koje će se odigrati 23.01.2020. sa početkom u 20:00 sati!

Dramu „Prah“ mađarskog autora Györgya Spiróa, režira Miralem Zupčević, a u glavnim ulogama bračnog para koji živi na rubu materijalne i moralne egistencije publika će gledati dvoje vrsnih glumaca: Gordanu Boban i Mirsada Tuku.

Ova drama sa elementima komedije, u kojoj se jedna obična porodica svakodnevno suočena sa siromaštvom i čamotinjom, iznenadno susreće sa neočekivanim bogatstvom – glavnim dobitkom na lotu, donosi mnogo samorazotkrivanja. Likovi prolaze kroz katarzu koja im pomaže da otkriju vlastitu suštinu, kao i suštinu međusobnog odnosa.

„Naša postavka ovog vrlo popularnog dramskog teksta je specifična po tome što je akcenat na glumačkoj igri, na filigranski građenim karakterima koje nose dvoje vrsnih glumaca. U svemu tome značajnu ulogu ima i to što je režiser predstave Miralem Zupčević, po vokaciji i sam glumac te profesor glume“, kazao je Slaven Vidak, direktor produkcije Altteatar i najavio kako publiku očekuje čitava paleta emocija, iskrene tuge ali i smijeha.

Pa iako svi znamo da „para vrti tamo gdje burgija ne može“ u ovoj predstavi će biti postavljeno pitanje da li zaista novac može riješiti naše istinske probleme.

Scenografiju i kostimografiju potpisuje Adisa Vatreš, muziku Irena Popović Dragović, a dizajn plakata Naida Begović Čelik.

Predstava:
“Prah” autora Gyorgy Spiro

Igraju:
Gordana Boban i Mirsad Tuka

Režija:
Miralem Zupčevič

Scenografija i kostimografija:
Adisa Vatreš Selimović

Muzika:
Irena Popović Dragović

Dizajn plakata: Naida Begović Čelik

TERMIN: 23.01.2020. u 20:00 sati.
TEATARSKA SCENA JELIĆEVA, Jelića 1

Karte (po cijeni od 10 KM) možete kupiti u JU CKM (ulica Jelića br. 1), na našoj blagajni i to u terminima od ponedjeljka do petka od 10:00 do 12:00 i od 16:00 do 20:00 sati dok subotom blagajna radi od 11:00 do 14:00 sati. Karte također možete kupiti na našoj blagajni dva sata prije izvođenja svake predstave.

Napominjemo također da rezervisati putem naše web stranice www.centarkulture.ba, oficijelne Facebook stranice https://www.facebook.com/sarajevocentarkulture/ ili pozivom na telefonski broj 033-232-595.

Vaš CKM

X