Predstava „BOSANSKI LONAC“ na „Teatarskoj sceni Jelićeva“

//Predstava „BOSANSKI LONAC“ na „Teatarskoj sceni Jelićeva“
Loading Events
  • Ovaj događaj je završen.

Predstava „BOSANSKI LONAC“  u CKM-u

Subota, 20. april 2019. godine u 20 sati

Evo nas ponovo!!!

U vlastitoj produkciji JU Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, alternativni teatar komedije „Rajvosa“ će u subotu, 20. aprila 2019. godine u 20 sati izvest predstavu „BOSANSKI LONAC“ na „Teatarskoj Sceni Jelićeva“. Sastojke za ovaj specijalitet je pripremio  šef kuhinje Hasan Džafić, po svom receptu „PROGNANICI“, a sve fino skrčkao i dodao potrebne mirođije Edin Drljević. Specijalitet će poslužiti vrhunski konobari Amina Begović, Bakir Kumrić, Senka Oruč, Mirsad Imamović, Jasminka Božuta Požek, Aldin Tucić i Edin Drljević. Jedan gastronomsko-pozorišni užitak, koji u svojoj aromi  ima gušt sukoba između gradske opcije i primitivizma, u svom okusu ima pikantnost rodbinsko-stranačkih veza i štela i nadasve, neodoljiv miris bijede, jada i gotovo paralizovanog života običnog građanina drage nam domovine. Naravno, kušajući ovaj specijalitet, nasmijat će te se do suza, zadovoljiti svoju dušu i pobjeći, barem na kratko, od surove svakodnevnice. Izbor deserta po Vašoj želji. Kada jednom probate ovaj specijalitet, tražit će te ga ponovo.

Prijatno.


Obnova predstave
: Riad LJUTOVIĆ

Adaptacija teksta: Edin DRLJEVIĆ

Muzika: DUBIOZA KOLEKTIV

Sastojci: Amina BEGOVIĆ, Bakir KUMRIĆ, Senka ORUČ, Mirsad IMAMOVIĆ, Jasminka BOŽUTA POŽEK, Aldin TUCIĆ i Edin DRLJEVIĆ

O TEATRU KOMEDIJE „RAJVOSA“

Nekolicina sarajevskih glumaca i glumica, zaljubljenika u komediju, na poziv Bakira Kumrića, okupila se 1997. godine u okrilju tadašnje Javne ustanove Centar za kulturu „Sarajevo“ i odlučila: „Hajmo se zajedno zabavljati i smijati sa narodom“! Tako otpoče svoju „plovidbu“ Teatar komedije „Rajvosa“ sa svojom prvom predstavom „Babur Šahova serdžada“. Poslije prve predstave naniza se još osam naslova urnebesnih komedija koje izvedoše preko 600 puta širom BiH, Švedske, Slovenije… uz veliko oduševljenje i gromoglasne aplauze publike. I evo, poslije male pauze, deseta, jubilarna predstava „Bosanski lonac“. Nešto još jače, žešće, savremenije, iz našeg svakodnevnog života. Navali narode ! Dođite i probajte naš „Bosanski lonac“, a ako želite i krčkajte se u njemu, zajedno sa nama. Zaista ćete uživati u njegovoj  aromi.

Dobar tek !

Cijena ulaznice za predstavu je 10 KM.

Ulaznice možete kupiti na biletarnici JU Centra kulture i mladih Općine Centar (ulica Jelića br. 1) od 9.00 do 22.00 sata.

Dodatne informacije i rezervacije na telefone: +387 33 232 594, +387 33 232 595  i  web stranice www.centarkulture.ba

NAPOMENA: Rezervacija za predstavu vrijedi dva dana.

Rezervišite Vaše karte na vrijeme!