Predstava ‘Za umrijet od smijeha‘ na teatarskoj sceni Jelićeva

//Predstava ‘Za umrijet od smijeha‘ na teatarskoj sceni Jelićeva
Loading Events
  • Ovaj događaj je završen.

ZA UMRIJET OD SMIJEHA
(Crna komedija/satira)

U srijedu, 29. maja 2019. godine s početkom u 21:30 sati na Tatarskoj Sceni Jelićeva (ulica Jelića br. 1) će biti izvedena predstava ‘Za umrijeti od smijeha‘ nastale u produkciji Teatara Rugantino & Kazališta Planet art-Zagreb , a koju je režirao Mario Kovač.

Oni su puni mana. Oni su zahtjevni. Oni su teški.
Oni su antijunaci našeg doba.
Oni su mi kad zatvorimo oči.
Oni su odlučili poludjeti kako bismo mi shvatili da nismo normalni.
Dobrodošli u Hrvatsku 2132. godine!

Dramski tekst Laughing Wild (Za umrijet od smijeha) nagrađivanog američkog dramskog pisca i glumca Christophera Duranga nastao je 1987. godine, a kao ishodište mu je poslužio vlastiti stand up comedy nastup prerađen u dramu koja ironično i kritički progovara o američkom društvu kasnih osamdesetih godina prošloga stoljeća.

U hrvatskom uprizorenju, nastalom u koprodukciji Teatra Rugantino i Kazališta Planet Art, koje je režirao Mario Kovač, a adaptirao Marko Torjanac, radnja drame prenesena je u Hrvatsku, a sadržaji američkog društva, politike i kulture osamdesetih zamijenjeni su prepoznatljivim hrvatskim inačicama i kontekstom koji kritički progovaraju o Hrvatskoj danas.

Predstava također ima originalno i atraktivno žanrovsko određenje koje možemo nazvati SF-om: satiričkom fantazijom koja nam uz mnogo humora postavlja krajnje ozbiljna pitanja o našoj stvarnost iz zamišljene budućnosti.

Uloge:
Ona / Gordana Gadžić
On / Marko Torjanac

Prijevod: Mirna Čubranić; Adaptacija: Marko Torjanac; Scenografija: Zdravka Ivandija Kirigin; Kostimografija: Ana Fucijaš; Izbor glazbe: Mario Kovač; Glazbena obrada: Milorad Stranić; Oblikovanje svjetla: Aleksandar Mondecar; Oblikovanje zvuka: Damir Rončević

Dizajn: Tomislav Veltruski; Fotografija: Radomir Sarađen; Video: Hrvoje Felbar

Cijena ulaznice je 15KM

Ulaznice možete kupiti u Centru kulture i mladih Općine Centar (ulica Jelića br. 1) radnim danima od 9.00 do 21.00 sat.

Dodatne informacije i rezervacije na tel.: +387 33 232 595 i web stranice www.centarkulture.ba

DOBRODOŠLI!!!

NAPOMENA: Rezervacija za predstavu vrijedi dva dana.

Rezervišite Vaše karte na vrijeme!

X