Zijah Sokolović sa predstavom Međuigre 0-24

//Zijah Sokolović sa predstavom Međuigre 0-24
Loading Events
  • Ovaj događaj je završen.

Predstava Zijaha Sokolovića  – “Međuigre 0-24”

Na naše opće zadovoljstvo Zijah  Sokolović, jedan je od najznačajnijih i najzanimljivijih autora neviđene teatarske energije ponovo nastupa u Javnoj ustanovi Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo na “Teatarskoj sceni Jelićeva” – Jelića broj 1. Predstavu “Međuigre 0-24”  možete pogledati u subotu 19.10.  sa početkom u 20 sati.

Ulaznice u prodaji po 15 KM mogu se kupiti radnim danima na biletarnici JU Centra kulture i mladih Općine Centar u ulici Jelića 1, od 9.00 do 21.00 sat. Dodatne informacije i rezervacije putem telefona +387 33 232 595 ili putem naše web stranice: www.centarkulture.ba Važno je napomenuti da zbog velikog interesovanja za ovu predstavu, rezervacija vrijedi dva dana!

Sam na pozornici, bez svjetlosnih i zvučnih efekata, stolica, stol i čaše vode, kroz cabaret »Međuigre 0-24« dotiče besmislenost i manjak logike čitavog čovječjeg djelovanja sa sviješću da je čovjek uhvaćen u zamku civilizacije i usamljenosti, kao prirodnog stanja, i da se to ne može izliječiti, ali može ublažiti. »Međuigre 0-24« su mala kratka razmišljanja u pauzama između dugih i velikih životnih obaveza. Sastavljene su od mnoštva svakodnevnih razmišljanja stavljenih u formu kratkih priča, od kojih nekoliko njih čini okosnicu cabaretske forme, a ostale se mijenjaju od predstave do predstave kroz koje nas Zijah vodi svojom virtuoznošću i pozorišnom magijom.

Rezervišite Vaše karte na vrijeme!

X