Zijah Sokolović sa predstavom Međuigre 0-24

//Zijah Sokolović sa predstavom Međuigre 0-24
Loading Events
  • Ovaj događaj je završen.

Predstava Zijaha Sokolovića  – “Međuigre 0-24”

Na naše opće zadovoljstvo Zijah  Sokolović, jedan je od najznačajnijih i najzanimljivijih autora neviđene teatarske energije ponovo nastupa u Javnoj ustanovi Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo na “Teatarskoj sceni Jelićeva” – Jelića broj 1. Predstavu “Međuigre 0-24”  možete pogledati u subotu 15.02.  sa početkom u 20 sati.

Karte (po cijeni od 10 KM) možete kupiti u JU CKM (ulica Jelića br. 1), na našoj blagajni i to u terminima od ponedjeljka do petka od 10:00 do 12:00 i od 16:00 do 20:00 sati dok subotom blagajna radi od 11:00 do 14:00 sati. Karte također možete kupiti na našoj blagajni dva sata prije izvođenja svake predstave.

Napominjemo također da rezervisati putem naše web stranice www.centarkulture.ba, oficijelne Facebook stranice https://www.facebook.com/sarajevocentarkulture/ ili pozivom na telefonski broj 033-232-595.

Važno je napomenuti da zbog velikog interesovanja za ovu predstavu, rezervacija vrijedi dva dana!

Vaš CKM

Sam na pozornici, bez svjetlosnih i zvučnih efekata, stolica, stol i čaše vode, kroz cabaret »Međuigre 0-24« dotiče besmislenost i manjak logike čitavog čovječjeg djelovanja sa sviješću da je čovjek uhvaćen u zamku civilizacije i usamljenosti, kao prirodnog stanja, i da se to ne može izliječiti, ali može ublažiti. »Međuigre 0-24« su mala kratka razmišljanja u pauzama između dugih i velikih životnih obaveza. Sastavljene su od mnoštva svakodnevnih razmišljanja stavljenih u formu kratkih priča, od kojih nekoliko njih čini okosnicu cabaretske forme, a ostale se mijenjaju od predstave do predstave kroz koje nas Zijah vodi svojom virtuoznošću i pozorišnom magijom.

Rezervišite Vaše karte na vrijeme!

X