predstava prah B2

Prah

O događaju

Teatarska scena, Jelića

Osmomartovska izvedba predstave ‘’Prah’’ na Teatarskoj sceni Jelića.

Ukoliko još uvijek niste pogledali fenomenalni pozorišni komad ”Prah”, to možete učiniti 8. marta u 20 sati na Teatarskoj sceni Jelića!

‘’Prah’’ je nastao pod rediteljskom palicom barda bh. glumišta Miralema Zubčevića, a u glavnim ulogama gledamo dvoje vrsnih glumaca Gordanu Boban i Mirsada Tuku.

U ‘’Prahu’’ pratimo priču o dvoje ljudi koji se, pritisnuti životnim troškovima i vraćanjem dugova, na samom početku zatiču u nepoznatoj situaciji nakon iznenadnog dobitka na lutriji. Protagonisti prolaze kroz različita stanja i emocije, od straha, sumnje i paranoje do sreće i euforije, što je prisutne do posljednjeg trenutka drži  u neizvjesnosti. 

Zatim, prolaze kroz katarzu koja im pomaže da otkriju vlastitu suštinu, kao i suštinu međusobnog odnosa. Postavka ovog vrlo popularnog dramskog teksta je specifična po tome što je akcenat na glumačkoj igri i na filigranski građenim karakterima koje nose dvoje glumaca.

Publiku očekuje čitava paleta emocija, iskrene tuge, smijeha ali i pitanje da li zaista novac može riješiti naše istinske probleme?

Ulaznice po cijeni od 10 KM možete kupiti u JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (ulica Jelića 1) radnim danima u terminima od 10 do 12 sati i od 16 do 22 sata. Rezervacije možete izvršiti telefonski na 033 232 595, putem Facebooka ili web stranice www.centarkulture.ba.

Rezervacija ulaznica