Vijesti

JUBILARNO 50. IZVOĐENJE KOMEDIJE ‘’BOSANSKI LONAC’’ NA TEATARSKOJ SCENI JELIĆEVA

slika za vijest lonac
Predstave / Vijesti

JUBILARNO 50. IZVOĐENJE KOMEDIJE ‘’BOSANSKI LONAC’’ NA TEATARSKOJ SCENI JELIĆEVA

U izvedbi alternativne grupe Teatar komedije ‘’Rajvosa’’, predstava ‘’Bosanski lonac’’  iz CKM produkcije imat će jubilarno 50. izvođenje na Teatarskoj sceni Jelićeva!

U predstavi igraju Amina Begović, Bakir Kumrić, Senka Oruč, Mirsad Imamović, Aldin Tucić, Edin Drljević i Aida Bukva, koja je novi član ove glumačke ekipe.

Hit komedija ‘’Bosanski lonac’’, koja je premijerno izvedena 2018. godine, urađena je po motivima dramskog teksta ‘’Prognanici’’  bh. dramaturga Hasana Džafića, autora popularne televizijske serije „Viza za budućnost“, koji je više puta nagrađivan za komediografska i scenaristička ostvarenja.

Adaptaciju teksta potpisuje Edin Drljević, a režiju Riad Ljutović.

Uz obilje prepoznatljivog sarajevskog humora, u ‘’Bosanskom loncu’’ pratimo sukob između gradske opcije i primitivizma, odnosno priču o aktualnim stvarima koje se događaju u našem okruženju i koje su bliske našem mentalitetu i životu običnog građanina.

Jubilarna izvedba ove predstave nas očekuje 25. februara u 19:30 sati, uz poštivanje svih propisanih mjera i upotrebu adekvatnih zaštita.

Ostavite Vaš komentar u nastavku

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *