Organizirana dodjela uvjerenja o završenoj školi grafičkog dizajna “Kreativni horizonti – kroz svijet grafike”

Podijelite ovu vijest

U prostorijama JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo u srijedu, 19. juna, organizirana je dodjela Uvjerenja o završenoj besplatnoj školi ‘’Kreativni horizonti – kroz svijet grafike’’ za učenike starijih razreda osnovnih škola i srednjoškolce.

Osam talentiranih polaznika uspješno je završilo ovaj ciklus pod mentorskim vodstvom Jasmina Konjhodžića. Ispred Ustanove, Uvjerenja je uručio Armin Omerović.

Tokom škole grafičkog dizajna, polaznici su istraživali različite aspekte dizajna, uključujući grafički dizajn, ilustraciju i animaciju. Kroz dinamične radionice i projekte, mladi dizajneri su razvili svoj stil u kombiniranju boja, oblika i tekstura kako bi stvarali vizualno privlačne komunikacijske materijale.

Ova vrijedna inicijativa ne samo da pruža mladim dizajnerima priliku za razvoj vještina pod mentorstvom stručnjaka, već i osnažuje njihovu spremnost za uspješnu karijeru u dizajnerskoj industriji. Kroz ovo iskustvo, polaznici su također stekli svijest o važnosti doprinosa pozitivnim promjenama u svijetu oko sebe.

S novim ciklusom koji počinje u mjesecu septembru, škola grafičkog dizajna nastavlja svoju misiju inspiriranja mladih dizajnera. Interaktivne radionice i naglasak na osnovama grafičkog dizajna, kompoziciji, boji i tipografiji pružit će novim polaznicima priliku da istraže čarobni svijet dizajna i dalje razvijaju svoje kreativne i tehničke vještine u ovoj dinamičnoj disciplini.

Projekat organizira JU CKM, a finansira Općina Centar Sarajevo.

Povezane novosti