PROMOCIJA ZBIRKE „INSTRUMENTALNI SEVDAH – MUSTRA ZA LETEĆE ĆILIME“ U JU CKM

Podijelite ovu vijest

Nakon objavljivanja albuma „Muzika iz romana“ i „Koraci“, uspješne turneje te učešća na jazz festivalima van BiH, muzički sastav „MUSTRA ORCHESTRA“ nastavlja sa obilježavanjem jubileja, 10 godina prisustva na muzičkoj sceni.

Virtuozi instrumentalnog sevdaha su svu ljubav, tugu, tišinu, nježnost, kojima smo svakodnevno okruženi, oslonjeni na sevdalijsku tradiciju, ali i britku melodiju protkanu jedinstvenom mustrom modernih muzičkih izražaja, inficiranu elektronskim zvukom, ujedinili u eklektičan, istančan, na prvo slušanje prepoznatljiv „Mustrin“ sound. Za ovu priliku, sound je pretočen u notne zapise.

Zbirka autorskih kompozicija i aranžmana „Instrumentalni sevdah – Mustra za leteće ćilime“ nudi ukupno 10 kompozicija. Autor kompozicija je Taik Ganić, notne zapise je uradio Eman Ganić, recenziju potpisuje Amir Misirlić a za naslovnu stranu je korištena fotografija Mirsada Mujanovića na kojoj je balerina Zulejha Kečo.

Izdanje podržali Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK-KSB i AIS (Asocijacija izvođača i svirača BiH).

Promocija zbirke bit će upriličena 19. 7. 2024. godine u 20 sati, na velikoj sceni JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.

Povezane novosti