‘Dan za porodicu” u organizaciji Udruženja ”Majka i dijete – Bombon”

Podijelite ovu vijest

U subotu, 24. augusta, od 10:00 do 15:00 sati bit će upriličen događaj ”Dan za porodicu” u organizaciji Udruženja ”Majka i dijete – Bombon” – Institut za majku i dijete.
Saradnju i podršku ovom događaju pružili su Općina Centar i JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, institucije koje odavno prepoznaju važnost porodice kao osnovne ćelije svake društvene zajednice i njenog razvoja.
Pored brojnih edukativnih i zabavnih sadržaja, natjecanja i maskota, JU Centar kulture i mladih Općine Centar priprema i cjelodnevnu likovnu radionicu gdje će naši najmlađi stvarati vlastita umjetnička djela, upoznajući se sa crtačkim i slikarskim tehnikama uz stručno vodstvo Admira Halilovića, akademskog kipara. Projektu se pridružilo i Udruženje ”Bajka”, sa tradicijom njegovanja kulture, odgoja i obrazovanja, te će od 14:00 do 15:00 sati u ”Jaffa” kućici ovo Udruženje održavati svoje magične radionice.
Uz prijatelje događaja bit će organizirane tri edukativne radionice (Prevencija postpartalne depresije, Uspješan početak dojenja i prvi dani sa bebom, Pitajte pedijatra) gdje će se majkama prenijeti korisna znanja kako bi prve dane sa bebama provele što bezbrižnije i spremnije.
Također, bit će organizirani i zabavni događaji (puzijada, takmičenje tata u presvlačenju beba, nagradne igre…).

”Dan za porodicu” od 11:00 sati će imati i prigodnu muzičku pratnju. Naime, mališane će uveseljavati miljenik najmlađih generacija – Mravko Travko uz svoje prepoznatljive numere.

JU Centar kulture i mladih Općine Centar svojim angažmanima i projektima nastoji motivirati ljude da provode kvalitetnije vrijeme sa članovima svoje porodice kako bi se poboljšao porodični sklad i odnos te ovim putem pozivamo sve građane da upriliče ovaj divni događaj.

Povezane novosti