Škola baleta

36 week
0 Polaznika

Škola baleta

Škola baleta

Opis škole

Balet je scenska umjetnost koja pokretima dočarava emocije plesača, odnosno govor tijela. To je jedna od najgracioznijih i najstarijih plesnih tehnika koja je postavila temelj svim modernim plesnim stilovima. Karakteriziraju ga stroge forme tijela i otvorenost stopala, kako bi se postigli sklad i harmoničnost pokreta.

Balet ne samo da je predivno gledati, već ima i niz prednosti za one koji se bave ovom umjetnošću.

Ova vrsta plesa je divan način da mala djeca steknu mišićnu snagu, nauče pravilno stajati i graciozno hodati. Djeca i mladi koji se bave baletom razvijaju se emocionalno i fizički na mnogo načina; osjećaju se ponosnim i ostvarenim kada nastupaju na pozornici i time jačaju samopouzdanje.

Ove vještine naučene u mladoj dobi zauvijek ostaju sa djetetom i pomažu mu da izraste u emotivno stabilnu, odgovornu i elegantnu osobu.

Čas baleta se sastoji od zagrijavanja na početku, zatim se rade određene vježbe i baletni skokovi sa istezanjem na kraju a sve to uz pedagoški odabrane muzičke numere.

Pored druženja, socijalizacije i mentorskog načina rada, razvija se precizni osjećaj za ritam kao i senzibilitet prema klasičnoj muzici. Balet je vrhunski sport i umjetnost, gdje djeca i mladi uz zabavu i divno druženje stiču bolju kontrolu pokreta tijela, uče koji dio tijela i koji mišić upotrijebiti pri nekom pokretu, skoku ili okretu.

Škola je dostupna djeci u dobi od 3 do 20 godina.

 

Aktivnost klasičnog baleta je otvorena za djecu i mlade i nije potrebno plesno predznanje.

 

Škola traje od septembra do juna i izvodi se dva puta sedmično. Čas traje 45 minuta. Program se formira u više različitih grupa u zavisnosti od starosti djece i nivoa znanja. Svaki polaznik popunjava upisni list kojim se izjavljuje da su svi navedeni podaci tačni i da je upoznat sa planom i programom škole.

Upišite se u školu

 
Curriculum is empty

Ocjene

Prosječna Ocjena

0
(0 ocjena)

Pregled Ocjena

0
0
0
0
0
Cijena 60.00KM
Predavač CKM Redakcija
Trajanje 36 sedmica
Broj polaznika 0 polaznika
Jezik Bosanski
Početak Pon. - Sri. od 19:00h
X