Škola gitare

0 week
0 Polaznika

Škola gitare

Škola gitare

Opis škole

Često se kaže da muzika umiruje dušu. Slušanje muzike ima brojne prednosti ali učenje sviranja instrumenta može biti još korisnije. Sviranje gitare predstavlja sjajan način da se izrazite i posvetite nečemu što volite. Zahtijeva strpljenje, upornost i predanost.

Klasična koncertna gitara predstavlja muzički instrument širokih izražajnih mogućnosti. Savremena izvođačka tehnika na ovom instrumentu obiluje različitim zvučnim elementima od kojih najznačajnije mjesto zauzima proizvođenje i oblikovanje tona.

Mi ćemo vam pomoći da najbolje i najpravilnije započnete sa sviranjem gitare! Na nastavi ćete naučiti osnove pravilnog rukovanja i sviranja gitare.

Sa nama otkrijte zašto je gitara prijatelj koji vas neće iznevjeriti!

Cilj nastave je tehnička i teoretska obuka polaznika (učenje notnog teksta, akorda, pravilnog držanja instrumenta, gitarskih tehnika, pjesama, kompozicija itd.). Polaznici imaju mogućnost sami da izaberu pravac u kojem žele da se usmjere (pop, rock, klasika …).

Nastava se održava dva puta sedmično i grupnog je karaktera:

  1. Početna grupa
  2. Napredna grupa
  3. Koncertna grupa (polaznici koji su spremni za javne nastupe)

Sve grupe drže zajedničke koncerte dva puta godišnje.

Učenje gitare je posebno, zabavno ali i zahtjevno iskustvo. Da biste postali dobar gitarista, potrebna je pravilna metoda učenja i velika fokusiranost na ono što učite.

Uspješno podučavamo djecu, mlade i odrasle. Svaki polaznik popunjava upisni list kojim se izjavljuje da su svi navedeni podaci tačni i da je upoznat sa planom i programom škole.

Našu školu možete upisati bez ikakvog prethodnog muzičkog predznanja. Prilikom upisa, zajednički postavljamo ciljeve prema vašim željama kako bi u što kraćem vremenu što brže napredovali.

 

 

 

Upišite se u školu

 
Curriculum is empty
User Avatar
Adnan Alagić rođen je 1990. godine u Bihaću gdje završava Osnovnu i Srednju muzičku školu u klasi nastavnice Indire Sivić i profesorice Medine Arnautović. Diplomirao je 2014. godine na Muzičkoj akademiji u Sarajevu u klasi prof. Alexander Swetea. Dobitnik je internacionalnih nagrada u Sarajevu, Omišu, Skoplju, te nagrada na Federalnom takmičenju. Član je Sarajevo guitar quarteta s kojim je odsvirao niz koncerata u Sarajevu, Mostaru, Nikšiću, Zenici, Bihaću, Omišu itd.

Ocjene

Prosječna Ocjena

0
(0 ocjena)

Pregled Ocjena

0
0
0
0
0
Cijena 60.00KM
Predavač Adnan Alagić
Trajanje 0 sedmica
Broj polaznika 0 polaznika
Jezik Bosanski
Početak Pon. - Sri. od 19:00h
X