Škola glume

36 week
0 Polaznika

Škola glume

Škola glume

Opis škole

”Ako tražite definiciju glume, reći ću vam da je najbolja gluma kad ništa ne glumiš. Za to se treba roditi”, Zaim Muzaferija

Gluma je umjetnost koja se bavi nama samima i kao takva, pruža mogućnost da budete bilo ko, da spoznate kako svoj tako i način razmišljanja drugih. Uključuje širok raspon vještina, uključujući dobro razvijenu maštu, emocionalnu sposobnost, fizičku ekspresivnost, vokalnu projekciju, jasnoću govora i sposobnost interpretacije.

Gluma oslobađa vaš kreativni um, omogućava vam da istražite svoje fizičke i duhovne granice i gurne vas do njenih neslućenih visina. Uči vas kako biti neustrašivi i kako ogoliti dušu pred publikom.

Uči vas da čitate tuđe misli na osnovu pokreta, da otkrivate mnoge živote a ponajviše vaš sopstveni. Gluma će vas suočiti sa stidom i kompleksima, mijenjati vam perspektivu i ugao gledanja. Usvojit ćete i unaprijediti sposobnosti korištenja dijalekata, naglaska, improvizacije, posmatranja i oponašanja, mimike i scenske borbe.

Našim polaznicima se kroz igru i glumačku/teatarsku umjetnost omogućava sloboda izražavanja, razvoj mašte, govornih sposobnosti, samopouzdanja, kreativnosti.

Koncept naše škole glume se može koristiti za različite dobne skupine polaznika, jer se konkretne glumačke vježbe i tehnike primjenjuju i prilagođavaju individualno u skladu sa dobi djeteta. Osim kroz individualne vježbe, polaznici prolaze i razvijaju se kroz kolektivne vježbe u kojima im se omogućava da razviju i poboljšaju svoje socijalne sposobnosti, pozitivan osjeća u radu sa drugima i da kroz teatarsku umjetnost pospješuju timski rad. Polaznicima škole glume omogućiti će se rad sa stručnjacima koji učestvuju u stvaranju teatarske predstave tako da polaznici dobiju jednu širu sliku o tome kako nastaje predstava, te ćemo ih uvesti i provesti kroz teatarske scene Sarajeva a nadamo se i šire.

Širok je spektar koristi koje polaznici dobivaju ovom radionicom, ali prije i iznad svega dobivaju užitak.

Uzrast polaznika: od 7 do 20 godina

 

Predznanje nije potrebno za pohađanje škole.

 

Škola traje od septembra do juna i izvodi se dva puta sedmično.

Upišite se u školu

 
Curriculum is empty

Ocjene

Prosječna Ocjena

0
(0 ocjena)

Pregled Ocjena

0
0
0
0
0
Cijena 60.00KM
Predavač Maja Zećo
Trajanje 36 sedmica
Broj polaznika 0 polaznika
Jezik Bosanski
Početak Pon. - Sri. od 19:00h
X