bullying

Bulliyng

O događaju

Dom kulture Kladanj

12. juna u 20 sati u JU CKM bit će izvedena premijera predstave „Bulliyng“, grupe Teens Škole glume „Mala scena“. Grupa nadarenih tinejdžera ovaj put nam na scenu donosi niz istinitih događaja kako iz našeg grada i države, tako i iz regiona. Oni otvoreno pričaju o svakom obliku bulliynga koji se uvukao u sve pore našeg društva. Ova mlada grupa autora direktno upire prstom na narušeni sistem vrijednosti, probleme sa kojima se svakodnevno susreću kako u školama tako i na ulici. U predstavi se neizostavno govori i o porodičnom nasilju o kom su dugo istraživali kroz svoja poznanstva. Ovo je zasigurno tema koja preplavljuje naše društvo, društvene mreže, TV kanale i brojne portale. Svjedoci smo skoro svakodnevnih primjera bulliynga koji za sobom donose kobne završetke.

Devetnaest tinejdžera hrabro na scenu donosi nimalo lake životne situacije čiji su svjedoci lično oni ali i cijelo naše društvo. Da li će se nešto promijeniti? Da li će ovi mladi ljudi probuditi odgovorne, odrasle ljude, ostaje nam da vidimo. Ono što je sigurno jeste da oni neće šutiti i trpiti, već glasno vikati sa scene u nadi da ih ostali čuju.

U predstavi igraju: Tijana Zeherović, Ela Dvorniković, Nejla Tefterdarija, Mirna Sabrihafizović, Dalia Delimustafić, Sajra Sarač, Ena Veljan, Asija Zajimović, Marta Jeftenić, Pavle Mićević, Lamija Džiho, Nadir Havić, Adna Duraković, Sumeyye Kani, Sami Alagić, Feđa Mrnđić, Selma Hodžić, Lejla Alagić, Lana Hadžiosmanović. Režiju potpisuje dipl.glumica Mirna Jogunčić, produkciju Adna Prolaz a dizajn plakata Amar Prolaz.

Ulaznice za predstavu po cijeni od 5 KM mogu se kupiti na blagajni CKM-a na adresi Jelića 1 od ponedjeljka do petka od 9 do 15 sati.