JEZEVA KUCA2

Ježeva kućica

O događaju

6. juna u 19 sati na teatarskoj sceni JU CKM polaznici Škole glume i teatra mlađeg uzrasta premijerno će izvesti predstavu “Ježeva kućica”, prema motivima istoimene knjige za djecu autora Branka Ćopića. Režiju predstave potpisuje Adisa Zuberović. Predstava ‘’Ježeva kućica’’ prati priču glavnog junaka Ježurke Ježića, koji se bori za svoje stavove i u tome uspijeva, unatoč tome što ga drugi likovi u predstavi ismijavaju. Također, ova predstava nas podsjeća da treba voljeti svoj dom ma kakav bio i ma šta drugi o njemu mislili i govorili.

U predstavi igraju: Mak Karahmet, Jan Mujezinović, Sara Salihović, Alma Majstorić, Merjem Poturković, Kian Kršlak, Din Turkić, Sarah Aileen Storey, Berina Hamzić, Hena Bajraktarević, Šejla Salihović, Hana Saltaga i Zejna Lepara. Scenografiju i plakat radio je Admir Halilović, kostim polaznici Škole glume i teatra, izbor muzike Adisa Zuberović, ton i svjetlo Džemal Karkelja, a sve u produkciji JU CKM.

Ulaznice za predstavu po cijeni od 7 KM mogu se kupiti na blagajni CKM-a na adresi Jelića 1 od ponedjeljka do petka od 16 do 21 sat.