Opet sam sanjao Sarajevo - Plakat.cdr

Opet sam sanjao Sarajevo

O događaju

U petak 5. aprila, biće otvorena Izložba fotografija”Opet sam sanjao Sarajevo”Esada Ese Lukača. Ovo je 10. samostalna izložba o gradu Sarajevu. Prije ove, najnovije izložbe, većina  fotografija bilo je prikazano u gradskim galerijama 5 gradova u Crnoj Gori, a u sklopu potpisivanja Memoranduma o bratimljenju gradova Sarajeva, Općine Stari Grad  i  Bara.

Na izložbi će biti 18 fotografija štampanih na fotografskom platnu, formata 60×90 i 70x105cm. Na njima se mogu vidjeti sakralni vjerski objekti pripadnika islamske, katoličke, pravoslavne i jevrejske vjeroispovijesti, a takođe će biti prikazana i zgrada u kojoj djeluje Akademija likovnih umjetnosti, pri UNSA, koja je početkom 20.vijeka napravljena i korištena kao evangelistička crkva. Iako nije profesionalno radio kao fotograf, Esad se nikada nije odvajao od foto aparata.

I tako, ta ljubav traje gotovo 50 godina. Njegovo iskustvo i umijeće nije ostalo neprimijećeno, te su mu često nudili da bude učesnik i najčešće urednik značajnih izdavačkih projekata. Izložba će biti otvorena u 14 sati.