patuljak i sedam snjezana

Patuljak i sedam Snježana

O događaju

12. juna u 17:30 sati na Teatarskoj sceni Jelićeve bit će odigrana predstava za djecu „Patuljak i sedam Snježana“, koju izvode članovi grupe Kids iz Škole glume „Mala scena“. Tekst je napisao Tode Nikoletić, dok je adaptaciju teksta uradila dipl. glumica Mirna Jogunčić koja ujedno potpisuje i režiju. Grupa Kids je vrijedno radila na predstavi tumačeći komične likove u ovoj izvrnutoj bajci. Tekst je komičnog karaktera te govori o jednom Patuljku koji od početka do samog kraja vodi brigu, ne o jednoj Snježani kako je to ispisano u orginalnoj bajci, već o njih sedam i to veoma razmaženih Snježana. U predstavi se pojavljuju i drugi likovi kako iz njihove bajke tako i iz drugih koji su u ovu priču slučajno zalutali. Šta su to Snježane uradile i kako se Patuljak spasio skupa sa ostalim likovima možete pogledati u premijernom izvođenju.

U predstavi igraju: Davud Mujanović, Leon Marilović/Amar Prolaz, Tia Mahmutović, Jasna Sabrihafizović, Mia Veljan, Nejla Zuko, Nejra Avdić, Ajla Kasumagić, Zana Kaltak, Damir Radić, Norah Mujanović Pervan, Zana Nišić, Sara Totić, Aiša Ovčina, Zana Mahmutović, Nedžla Skenderagić i Nejla Skenderagić. Producentica predstave je Adna Prolaz, a dizajn plakata Amar Prolaz.

Ulaznice za predstavu po cijeni od 5 KM mogu se kupiti na blagajni CKM-a na adresi Jelića 1 od ponedjeljka do petka od 9 do 15 sati.