FESTIVAL KOMEDIJE ”SMIJEH JE LIJEK” VOL. 2

/FESTIVAL KOMEDIJE ”SMIJEH JE LIJEK” VOL. 2
FESTIVAL KOMEDIJE ”SMIJEH JE LIJEK” VOL. 2 2019-11-23T10:15:05+02:00

FESTIVAL KOMEDIJE ”SMIJEH JE LIJEK” VOL. 2!

JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo će, po drugi put ove godine, šest dana biti centar humora, smijeha, razbibrige i veselja. U periodu od 25. do 30. novembra realizirat će se Festival komedije ”Smijeh je lijek”. Tradicionalno, manifestacija će publici ponuditi šest najeminentnijih komediografskih ostvarenja iz BiH ali i regiona.

Smijeh jeste lijek a komedija utiče na život ljudi i omogućava im da krenu dalje sa optimizmom. U današnjem užurbanom vremenu, gdje su smijeh i veselje luksuz i sve ih je manje u društvu, cilj projekta jeste da se bar na trenutak vrate osmijesi na lica naših sugrađana.

Repertoar

JA, BOSANAC

25.11.2019. u 20:00h

U ovoj komediji pratimo Bosanca koji ima mišljenje o svemu, a nigdje nije prispio. Sve zna a nema rezultata. Kivan je na Evropu, nogometnu reprezentaciju, žene, djecu, pse, strance, Arape, dijasporu, politiku, muzikante prevarante, trendove… na sve.

KRTICE

26.11.2019. u 20:00h

Osim što isproba sve moguće metode koje su ikad ikome pale na pamet kako bi otjerao krtice, na teren mu dolaze pomoći i odmoći razni prijatelji i neprijatelji, među kojima su i Žarko Potočnjak, bivši ministar Linić, Siniša Popović, Massimo, Policajac z Mača i mnogi drugi.

ZAŠTO I KAKO UBITI MUŽA?

27.11.2019. u 20:00h

Podstaknut burnim reakcijama nježnog pola, čak i optužbama za muški šovinizam, pisac Antonio Amuri napisao je novi priručnik namijenjen suprugama koje su uspjele da prežive izlazak prethodnog. U njemu će žene uspjeti da pronađu na koji tip supruga su osuđene…

LIJEVO DESNO GLUMAC

28.11.2019. u 20:00h

Zijah A. Sokolović: Ambasador dobre volje UNDP-a za toleranciju i nenasilje; osnivač Thearta, Salzburg – Zagreb, dobitnik Zlatnog vijenca Evropske Unije, kao najbolji i najkvalitetniji EU projekt u edukaciji djece. Bio profesor glume na Bruckner univerzitetu u Linzu.

IH, KAKO BIH TE JA

29.11.2019. u 20:00h

Riječ je o satiri o bračnim odnosima u kojoj se u nizu kratkih, ali dinamičnih i duhovitih scena, supružnici dovode u situaciju u kojoj bi najradije „ubili“ jedno drugo. Iako je riječ o komediji, tekst je prilagođen da, osim što je humorističan, bude ‘predstava u predstavi’.

BOSANSKI LONAC

30.11.2019. u 20:00h

Po motivima teksta ”PROGNANICI” Hasana Džafića, istaknutog nagrađivanog bosanskohercegovačkog dramaturga. Riječ je o komediji koja na duhovit i zabavan način govori o sukobu novog i starog, starosjediocima i pridošlicama, odnosu grada i sela, političkim igrama…

X