Foto konkurs

fotokonkurs-2021-horizontalni-final

NAGRADNI KONKURS ZA NAJBOLJE FOTOGRAFIJE U 2021. GODINI NA TEMU “BOJE MOGA MJESTA”

Fotografija je danas bez sumnje jedna od najpopularnijih vidova umjetnosti. Fotografija je najpouzdaniji i najprecizniji medij za pohranjivanje vidnih podataka. Ništa na svijetu toliko precizno i vjerno ne prenosi sliku kao fotografija. Boja je fenomen koji je potaknut svjetlom ili osjećaj koji u mozgu izaziva svjetlost koju emitira neki izvor svjetla ili je reflektira neka površina. Tema sedmog nagradnog konkursa za najuspješniju fotografiju je “Boje moga mjesta“. Pustite vašu maštu i snove da vas povedu u svijet fotografije i prijavite se!

Prijave traju do
30.04.2021.
do 12:00 sati

BOJE MOG MJESTA

Slanjem ove prijavnice na fotokonkurs “BOJE MOGA MJESTA”, koji organizira JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, a pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo, potvrđujem istinitost podataka te pristajem na uslove i pravila koja su navedena u ovoj prijavnici. Također, potvrđujem da su fotografije moje autorsko djelo.

Žiri

Glavni pokrovitelji projekta

Ovaj konkurs ne bismo mogli realizirati bez društveno odgovornih partnera: ekskluzivnog sponzora Avtera BH d.o.o., zvaničnog sponzora IuteCredit BH,  sponzora Svjetlostkomerc d.d. i Violeta d.o.o., kao i partnera El Tarik Oil Sarajevo, Auto Centar Italy, BH Telecom.

Ekskluzivni sponzor

Avtera BH d.o.o. je bh. uvoznik i distributer nekih od najznačajnih robnih marki iz područja računarstva, informacionih tehnologija i zabavne elektronike, kao što su Canon, Asus, HP, Xerox, Epson, D-link, Genius. Trendovi na tržištu ovu kompaniju doveli su do novih područja u posljednjih nekoliko godina, čime su dodatno proširili portofolij ponude – za nove prodajne mogućnosti i izazove nude televizore, sve traženije dronove, te su proširili fotografski i office portofolij. Osposobili su tehničko i prodajno osoblje za cjelokupni prodajni program, koje kroz sveobuhvatne programe pomaže klijentima u odabiru pravog proizvoda i brizi za dobru poslijeprodajnu podršku i zadovoljstvo kupaca. Za pobjednika ovogodišnjeg Fotokonkursa kompanija Avtera BH d.o.o. obezbijedila je fotoaparat CANON EOS4000D + 18-55+SB130+16GB.

Zvanični sponzor

Iute Credit BH je finansijska institucija od povjerenja, koja je započela s radom u 2019. godini. Kao i svaka mikrokreditna organizacija regulirana je od strane Agencije za bankarstvo FBiH. Poštuje principe odgovornosti i odobrava kredite osobama koje su u stanju da otplate iste, u skladu sa dogovorenim uvjetima. Da bi građani podnijeli aplikaciju za kredit, potrebno je da ispune zahtjev u poslovnici ili na internet stranici. Odgovor će se dobiti u roku od 30 minuta.

Sponzori

Dioničko društvo „SVJETLOSTKOMERC“ je član AS Group i vodeći je maloprodajni lanac specijalizovanih prodavnica za prodaju knjiga, udžbenika, školskog pribora, darovne galanterije, kancelarijskog materijala te ostalih roba iz našeg širokog asortimana u Bosni i Hercegovini.

Iz malih početaka do regionalnog lidera. Violeta, regionalni lider tržišta higijenskih proizvoda, osnovana je 2001. godine. Predanim radom i ulaganjima vrlo brzo postajemo simbol higijene na ovim prostorima. Nakon samo 19 godina, Violeta danas zapošljava 1125 djelatnika te raspolaže flotom od 341 vozila u vlastitoj distribuciji, dok asortiman čini 220 različitih proizvoda.

Pokrovitelj

Općina Centar zauzima površinu od 33 km2 sa ukupnom dužinom granice od 43,3 km. Od toga su 16,7% naseljene površine. Općina Centar predstavlja izrazitu planinsku oblast sa 64,6% prostora koji se nalazi na iznad 700 m.n.v. 30,5% prostora pripada brdskom rejonu od 550-700 m.n.v, dok nizijskom rejonu pripada svega 4,5% teritorije. Iako jedna od manjih općina Kantona Sarajevo, prema popisu stanovništva iz 2005 godine, ovu općina naseljava 70.294 stanovnika sa gustinom naseljenosti preko 2.130 stan/km2, što je čini jednom od gušće naseljenih općina Kantona. Od tog broja 46.840 je radno aktivno stanovništvo.

Partneri