Škola stripa i Radionica kreativnog pisanja počele sa radom u JUCKM

Podijelite ovu vijest

Škola stripa i Radionica kreativnog pisanja počele su sa radom u prostorijama Centra za mlade Gorica na adresi Avde Jabučice 52. Pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo, ove aktivnosti su besplatnog karaktera. Ističemo činjenicu da JU CKM trenutno nudi 20 različitih škola i kurseva za sve generacije polaznika. Ističemo činjenicu da JU CKM trenutno nudi 20 različitih škola i kurseva za sve generacije polaznika.
 
Kroz školu stripa, polaznici će imati priliku da se upoznaju sa poznatim djelima iz oblasti devete umjetnosti kroz kreiranje likova, crtanje skica i originalnih tabli stripa. Krajnji cilj projekta jeste mladima približiti medij stripa i ilustracije sa superherojima koji su prepoznatljivi širom svijeta, a voditelj projekta je Majo Pavlović, sarajevski strip autor i vizualni umjetnik.
Radionica kreativnog pisanja će biti realizirana pod vodstvom Borisa Lalića, bh. pisca i magistra komparativne književnosti. Pohađajući ovu aktivnost, polaznici se uče lijepom pisanju i namijenjena je ljubiteljima književnosti svih uzrasta. 
 
Polaznici ovih aktivnosti će u narednom periodu nastaviti zajedničku saradnju na nastavku stripa “Sarajevska priča”, čije prvo izdanje je objavljeno 2020. godine.
U toku prošle sedmice, ekipa BHRT-a posjetila je prostorije našeg Centra i tom prilikom su zabilježili dio radne atmosfere i proces izrade stripa.

Povezane novosti