AMBASADOR ŠVICARSKE U POSJETI CKM-U

Podijelite ovu vijest

Ambasador Švicarske u BiH, Nj.E. Daniel Hunn, zamjenica direktora za saradnju, gđa Chantal Felder, i savjetnica za kulturu, gđa  Sanela Ademović u ponedjeljak, 14. juna posjetili su JU CKM.

Gostima je kroz kratki film prikazan dio godišnjih kulturnih aktivnosti centra (projekti, festivali, škole, kursevi, gostovanja…), kao jednog od najaktivnijih kulturnih centara u BiH. Poslije promotivnog filma, organizovan je umjetnički program, u kojem su gosti imali priliku čuti tradicionalnu  bosansku narodnu pjesmu, sevdalinku.

Direktor  Armin Omerović nakon obilaska centra, razgovarao je o mogućnostima zajedničke saradnje, nastavljajući poveznicu CKM sa prijateljskim državama iz Evrope. Švicarska je sigurno jedna od najznačajnijih zemalja, koja  svoje prijateljstvo prema BiH i njenom razvoju, podržava od 1992. godine, kroz mnogobrojne programe i projekte.

Kompletan tim JU CKM, izražava veliku zahvalnost  ambasadoru i njegovom timu na ovoj posjeti, sa željom da ovo  bude početak dugoročne i sadržajne kulturne saradnje.

HVALA!

Povezane novosti