AMBIJENTALNO-SCENSKI PERFORMANS „DNEVNIK SEOBENOG LICA“

Podijelite ovu vijest

U izdanju Gradske biblioteke Zenica i JU Biblioteke „Alija Isaković“ iz Gradačca, objavljena je knjiga velikog stvaraoca, bosanskohercegovačkog dramskog pisca, pripovjedača, pozorišnog, filmskog i TV-režisera i dokumentariste Šemsudina Gegića. „Put seobenog lica nije samo zemljani put pun prepreka, to je put od nas do nas, od srca i duše do uma, od nevolje do dobrote i ljudskosti, iz jedne u drugu dimenziju. To je tektonski poremećaj civilizacije. Mi svi trebamo sve nas u borbi za spas svih nas. Knjiga „Dnevnik seobenog lica“ je ukoričeni izbjeglički zavežljaj u kojeg je stala domovina sa svojom pitomom i divljom prirodom, lijepim i ružnim pričama, dobrim i lošim licima, u kojemu, kao u sjećanju, žive glasovi izgubljenih uspomena seobenih lica“- riječi su autora knjige.
Draga naša publiko, vjerni čitatelji knjiga, poklonici umjetnosti: Nakon što su se nedavno uspješno pojavili u Americi, Australiji, širom Evrope i BiH, SEOBENA LICA – likovi iz hit knjige DNEVNIK SEOBENOG LICA našeg međunarodno priznatog i poznatog pisca i reditelja Šemsudina Gegića, koji je zbog liječenja od raka u Italiji i sam postao seobeno lice, oživjeće i u Sarajevu, gradu u kojemu su u svom prethodnom životu oni bili izuzetni glumci, pisci, muzičari, ratnici, slikari, baletani, novinari…. Zadovoljstvo nam je pozvati vas na ovaj itekako zanimljiv i specifičan susret sa dragim licima i događajima, sa pojavnim i zapojavnim, proživljenom i dimenzijom u koju dobrovoljno plovimo gdje nas, oduševljeni ovim vanserijskim kulturno-umjetničkim činom koji se pamti, čekaju oni koji su već doživjeli susret sa kontrastno zanimljivim seobenim svijetom.
Multimedijalnim ambijentalno-scenskim performansom, koji će biti organizovan u utorak, 27.jula, u kojem će nastupiti glumci Vanesa Glođo, Irina Drobnik, Armin Omerović, muzičari Irhad Baručija-violina, Mirza Sijerčić-saksofon, Zanin Berbić-saz, Sarajevo Drum Orchestra, balerine Albina Huskić i Lejla Bajramović, polaznici Škole glume CKM i polaznici Multimedijalnog projekta CKM, biće promovisana knjiga „Dnevnik seobenog lica“. Prisutni posjetioci na ovom događaju koji je otvorenog tipa, biće vođeni označenim putokazima od Ulica Ferhadija i Jelićeva do ulaska u prostor CKM, gdje će se i završiti neobična promocija knjige. Program počinje u 20 sati. Ulaz je slobodan za sve posjetioce.
Autor/reditelj-Šemsudin Gegić
Promotor-Dževdet Tuzlić

Povezane novosti