Audicija za “Studio horskog pjevanja”

Podijelite ovu vijest

U subotu, 09. februara 2019. godine u Mjesnoj zajednici “Ciglane”(Trg Merhemića 14), biće organizovana audicija za Studio horskog pjevanja, pilot projekat koji će se u narednih deset mjeseci organizovati u navedenoj mjesnoj zajednici.

Operativnim planom Javne ustanove Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo za 2019. godinu, planiran je projekat “MZ-365+”, sa ciljem realizacije umjetničkih i kulturnih programa i projekata u mjesnim zajednicama općine Centar.

Horsko pjevanje budi i razvija reproduktivne pa i stvaralačke sklonosti učenika. Ono, ujedno, stvara pogodne uslove za njegovanje i usavršavanje estetskih i drugih kulturnih mjerila. Horsko pjevanje se ubraja u djelatnosti koje, pored intelektualnih i estetskih sposobnosti, razvijaju i osjećanje pripadnosti ljudskoj zajednici i odgovornosti prema njoj, jer stalni kontakt većeg broja pjevača doprinosi njihovom zbližavanju i rješavanju kolektivnih zadataka. To dovodi do razvijanja svijesti o neophodnosti društvene saradnje i zajedničkog djelovanja, pa je sasvim izvjesno da horsko pjevanje ima i svoju socijalno-obrazovnu funkciju.

“Studio horskog pjevanja” voditi Ileš Bečei-tenor Narodnog pozorišta iz Sarajeva.  Srednju muzičku školu završio u Zrenjaninu, nakon čega upisuje muzičku akademiju  2009. godine u klasi profesorice Sanje Ostić-odsjek solo pjevanja. Od 2011. počinje sa radom u horu opere Narodnog pozorišta Sarajevo. Debitovao je sa ulogom Triquet (Eugene Onegin), nakon čega je nastavio sa nizom solističkih i epizodnih uloga.

Audicija će biti organizovana za ljubitelje muzike uzrasta od 7 do 30 godina.

Zainteresovani kandidati za “Studio horskog pjevanja” se mogu prijaviti u Mjesnim zajednicama ili na:

+387 33 232 594

+387 63 573 021

info@centarkulture.ba

www.centarkulture.ba

CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR

SARAJEVO SA VAMA OD 1965…

DOBRODOŠLI U CKM !!!

Povezane novosti